Leserbrief

„Kanon god modtagelse af Kronprinsen“

Kanon god modtagelse af Kronprinsen

Kanon god modtagelse af Kronprinsen

Gunnar Pedersen
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Gunnar Petersen freut sich über die einzigartige Begrüßung des Kronprinzen in Apenrade.

Jeg er sikker på, at mange glæder sig over at kronprinsen kommer sejlende med Kongeskibet til Aabenraa for at løbe i spidsen for Royal Run 2. pinsedag.

Jeg håber da også at kronprinsen glæder sig. Og især håber jeg da, at han vil glæde sig at blive modtaget med to kanonsalutter: fra „Auroras Kanonlaug”, som afgiver salut fra Sønderjyllandskajen og fra Kronprinsens Kanonbatteri, som afgiver salut fra batteristillingen ved Styrtom.

Jeg synes også, at byens borgere skal være lidt stolte over at Aabenraa – sikkert som den eneste by i Danmark – kan hilse kronprinsen velkommen med salut fra to historiske kanongrupper:

„Auroras kanonlaug”, som afgiver salut med de to historiske kanoner fra handelsfregatten AUROA, som blev bygget på Paulsens værft i Aabenraa omkring 1819, og som havde de to kanoner ombord for at forsvare sig mod sørøveri i Middelhavet.

Og fra „Kronprinsens Kanonbatteri” ved Styrtom, som afgiver salut fra to af de fire 18-punds kanoner, som er kopier af de oprindelige kanoner. Og der er sikkert nogen som fortæller kronprinsen at kanonbatteriet ikke er opkaldt efter ham, men efter den daværende kronprins Frederik VI, som i 1807 var i Aabenraa og tog beslutning om at oprette 3 kanonbatterier til forsvar af havnen.

Så jeg håber kronprinsen kan fortsætte turen med Kongeskibet, og mindes en kanon god modtagelse i søfartsbyen Aabenraa, som både nu og i fremtiden vil præsentere sig som en by med respekt for sin maritime fortid, nutid og fremtid.

Gunnar Pedersen,
Slotsgade 18 b,
6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Hans-Christian Gjerlevsen
„Hvor langt rækker tilliden? “

Leserbrief

Hans-Christian Gjerlevsen
„Aabenraa Kommune på skråplan “

Leserbrief

Meinung
Preben Rasmussen
„Byrådsmedlemmers inhabilitet“

Leserbrief

Meinung
Hans Kristian Wollesen og Tune Lund
„Etablering af seniorbofællesskaber i Aabenraa Kommune“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Havvind til 14 millioner husstande !“

Leserbrief

Meinung
Horst Leithoff
„Basismitgliedschaft“