Leserbrief

„Hvem har ansvaret og hvad er konsekvensen?“

Hvem har ansvaret og hvad er konsekvensen?

Hvem har ansvaret og hvad er konsekvensen?

Svend Brandt
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Svend Brandt von der Einheitsliste in Hadersleben Foto: Ute Levisen

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Der frühere Kommunalratsabgeordnete Svend Brandt von der Einheitsliste ist der Auffassung, dass es für die verantwortliche Direktorin im Fall der Louiseskole arbeitsrechtliche Konsequenzen geben muss.

Louiseskolens leder trådte tilbage efter sygdom, sagde direktøren. Men her bagefter ved vi alle, efter både whistleblowers og journalistisk gravearbejde, at der var tale om økonomiske ”uregelmæssigheder”.

Den 25.5. spærrede direktøren skolelederens kreditkort, men undlod at tilkalde ekstern revision. Altså man konstaterer, at skolelederen misbruger kortet, men handler det af i porten.

Bagefter laves der en fratrædelsesaftale med direktørens mellemkomst. Igen indgås der en aftale om fratrædelse og tilbagebetaling. Altså sørger direktøren igen for at sagen ikke kommer frem, selv skolebestyrelsen får en forkert besked, og hvordan skal de så føre økonomisk tilsyn? Og igen laves der en aftale efter uregelmæssigheder uden den eksterne revision inddrages.

Hvem der har været med til at lave fratrædelsesordningen er lidt uvist, udover direktøren har været tovholder.

Først da sagen kommer offentlig frem i efteråret, laves der ekstern revision og en politianmeldelse af den fratrådte skoleleder.

Nu ser det ud til, at alle er tilfredse og sagen dør hen.

Skal det bare accepteres som skatteborger og som politiker, at kommunen skjuler en sag, betaler løn i flere måneder uden grund og ikke mindst laver studehandler for at skjule en sag, uden ekstern revision?

Skal vi acceptere, at den ansvarlige direktør bare fortsætter sit job, uden konsekvenser?

Jeg mener, at denne sag skal undersøges grundigt, og hvis det billede jeg har af sagen er tæt på sandheden, så kan direktøren ikke fortsætte som ansat, da tilliden til hende er forsvundet.

Og i perioden, hvor sagen undersøges, bør hun fritages for arbejde (med løn) og nu forventer jeg at kommunaldirektør og borgmester træder i karakter.

Svend Brandt, tidligere medlem af byrådet for Enhedslisten.

Svend Brandt,
6100 Haderslev

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“