Nachruf

„En boligsocial kæmpe er død “

En boligsocial kæmpe er død

En boligsocial kæmpe er død

Allan Emiliussen & Christian Skovfoged
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Stets hilfsbereit, stets ein Lächeln auf den Lippen: So kannten alle Mohammed Teta. Foto: Ute Levisen/Archiv

Die Wohnungsbaugesellschaft HAB hat mit dem Tod von Mohammed Teta einen Koordinator und Experten für interkulturelle Fragen verloren.

Mohammed Teta døde efter kortere tids sygdom fredag den 18. december 2020. Dermed har vi taget afsked med en dygtig, afholdt og kær kollega. Mohammed Teta var en begavet mand med stærke analytiske evner og samfundsforståelse. Han var en mester i at navigere i det interkulturelle. Han er født i Algeriet, men kom som ung til først England og senere Danmark, hvor han i to omgange blev dansk gift. Gennem sit boligsociale virke satte han betydelige fingeraftryk i Varbergparken, ligesom han gjorde det i forhold til de fysiske forandringer. Han har således været dynamoen i hele igangsættelsen af Varbergparkens transformation op gennem 90´erne og 00´erne og havde blik for hvordan det samlede udtryk burde være i et interkulturelt minisamfund som Varbergparken.

Mohammed var meget kompetent og anerkendt i vide kredse for sin viden om integration og samspillet, eller udfordringen mellem etnisk dansk og ikke etnisk dansk kultur. Han havde en fantastisk indsigt og en stærk realisme som han lagde for dagen. Således var han i mange år en kompetent sparringspartner for HAB’s direktør ligesom han var det for den boligsociale chef og helt generelt for HAB og den boligsociale helhedsplan. Mohammed forstod ganske enkelt alle facetter i det alment nyttige boligbyggeri. 

Mohammed har i kraft af sin viden rådgivet andre boligsociale helhedsplaner samt dengang Integrationsministeriet, og dermed satte han også fingeraftryk i det boligsociale Danmark. Han var altid villig til at hjælpe, og når ting gik lidt i hårdknude, kom han altid med sit lidt skælmske smil, og sagde: „Hør her, jeg skal nok fortælle, hvordan det hænger sammen.”

Det var Mohammed i en nøddeskal. Han er blevet brugt i alle døgnets 24 timer af beboere fra Varberg, når der var noget under opsejling, der var sket noget eller når nogen blot skulle have et godt råd. Dermed var han også et fantastisk bindeled – specielt i interkulturelle konflikter. Beboere, ikke-etnisk danske udefrakommende, imamen og mange flere har ofte søgt „det gode råd” hos Teta, og det har i mange tilfælde været lige netop det, der skulle til for at løse konflikten eller „lægge låg på”. Mohammed Teta kunne betegnes som en stilfærdig boligsocial kæmpe, der ofte gik stille med dørene, men selv fik løst mange konflikter ved sin gang rundt i Varbergparken, hvor han kendte langt de fleste.

Vi har med Mohammeds død mistet en uvurderlig ressource i en boligsocial helhedsplan som vores. Og vi har ikke mindst mistet en kompetent, dygtig og kær kollega. Tabet er ubærligt. Vores tanker går til familien.

I kærlig erindring. Æret være hans minde.

Christian Skovfoged, direktør, HAB,
Allan Emiliussen, boligsocial chef, Hjemegn 6100

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“