Leserbrief

„Ja, til solcelle- og vindmølleparker, men...“

Ja, til solcelle- og vindmølleparker, men...

Ja, til solcelle- og vindmølleparker, men...

Holger Eskildsen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Der frühere Stadtratsabgeordnete Holger Eskildsen bezeichnet den Vorschlag der Schleswigschen Partei für Energieparks als positiv.

Det er både et positivt og ambitiøst forslag Slesvigs parti her fremlagt omkring solcelle- og vindmølleparker, debatten skal holdes i gang, hvis vi skal fremme grøn omstilling, men hvad er årsagen til at anlæggene skal være så store. Det skyldes, at for få tager initiativ til egen el-produktion.

Jeg har 11. maj 2021 fået installeret et 4,2 kWh solcelleanlæg med 13 kWh batterilager. Vi har samlet brugt 130 kWh fra nettet på et halvt år, incl. en enkelt opladning af en plug in bil. I sommermånederne juli, august og september har vi sammenlagt brugt 33 kWh fra nettet. Vi har et årsforbrug på ca 2700 kWh, indtil nu har vi produceret mere end årsforbruget. Overskudsstrømmen sælges på nettet for i øjeblikket 86 øre pr. kWh.

Private anlæg vil mindske de store investeringer til forsyningsledninger – som er en forudsætning for omstilling til el-biler.

Private solcelleanlæg er en god investering for den enkelte. Så lad solcellerne blomstre på alle egnede tage.

Større centrale løsninger kan/skal ikke undgås – under forudsætning af, at de er lokalt forankret, men kombineret med decentrale/private løsninger vil det i højere grad fremme en bæredygtig udvikling, spredt over hele kommunen. Derudover er det en utrolig dejlig følelse, at se sin el-måler stå stille. Så hvad venter du på?

Holger Eskildsen
Aastrupvej 170
6100 Haderslev

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Holger Eskildsen
„Haderslev lever ikke op til at være en grøn kommune!“

Leserbrief

Meinung
Eric Vesterlund
„STRESS – et nyt samfundsproblem?“

Leserbrief

Meinung
Allan Emiliussen
„Venstre: Bedre Ambulanceberedskab i Haderslev Kommune“

Leserbrief

Meinung
Sina Brandt
„Unsere Chancen gehen mit MOK“