Leserbrief

„Jomfrusti-Parken bliver Haderslevs Kommunes nye løftestang“

Jomfrusti-Parken bliver Haderslevs Kommunes nye løftestang

Jomfrusti-Parken bliver Haderslevs Kommunes nye løftestang

Allan Emiliussen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Gruppenvorsitzender Allan Emiliussen sieht ein Riesen-Potenzial im Jungfernstieg-Projekt.

En ny lokalplan, der skal realisere Jomfrusti-projektet, sættes nu i gang efter byrådets godkendelse. Planen løber samlet op i 170 millioner kroner, eksklusiv forsyningsselskabet Provas arbejde om klimasikring for ca. 25 mio. kroner.

I alt et projekt på knap 200 mio. kroner. Dertil kommer de senere private investeringer, som er en vigtig forudsætning for at realisere masterplanen, hvortil projektet løftes til nye højder.
Byudviklingsprojektet er historisk, det største i årtier for Haderslev og griber ind i mange af byrådets planer for bymidten, de gamle kvarterer, havnen, nyt kommende butiksområde ved Vinkelvej og meget mere.

Ud over den visuelt smukke blå-grønne kile idet 26 hektar-store område, klimasikres Jomfrusti-området, således regnvand fra ekstreme skybrud kan samles når uvejret rammer.
Et for mig vigtigt budskab for dette indlæg er, at går en kommune foran, øges interessen for private investorer og for kommende bosættere.

Derfor kan man her tale om en dynamisk byudvikling som over tid omdannes. Akkurat som vi så det med havneomdannelsen på Haderslev Havn.
Der skal være vækst i hele Haderslev Kommune – og Haderslev by er dynamoen, lokomotivet. Jomfrusti Parken vil give lokomotivet ‘Haderslev’ ekstra kraft for at fremtidssikre kommunen.

Byrådsmedlem Allan Emiliussen (V),
Gruppeformand for Venstre,
Kærsangervej 36, Haderslev

 

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“