Leserbrief

„Red drikkevandet ud“

Red drikkevandet ud

Red drikkevandet ud

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die Situation mit den krebserregenden Stoffen PFOS und PFAS ist weit ernster als zunächst angenommen, schreibt Nils Sjøberg. Er fordert deshalb, dass das Folketing neben einem Verbot der Stoffe auch die Reinheit des Grundwassers in betroffenen Gebieten sicherstellt.

Situationen med de kræft fremkaldende stoffer PFOS og PFAS er langt mere alvorlig end først antaget. Det viser nye undersøgelser af vådområder og hengemte dokumenter fra Miljøstyrelsen, som først er dukket op nu.

Stoffer, som skader vores immunforsvar, øger risikoen for ufrivillig abort og giver hormonforstyrrelser, findes alle vegne. Det er derfor helt afgørende, at Folketinget træder til med både økonomi og skærpede regler, som kan sikre den del af vores grundvand og drikkevand, som endnu ikke er ødelagt.

Danmark kan ikke vente på, at EU får etableret et forbud mod brug af PFOS og PFAS.

Derfor har jeg som redaktør for Magasinet Sundhed og radikal folketingskandidat i Sydjylland i årevis kæmpet for at gøre opmærksom på de mange skadelige stoffer.

Udover at forbyde de svært nedbrydelige stoffer PFOS og PFAS, der bliver brugt i tøj, sko, mademballage og plejeprodukter, skal Folketinget også sikre de områder, hvor der er grundvand. Derfor skal alle de arealer, hvor under man indvender drikkevand friholdes fra sprøjtegifte. Det gøres bedst i et samarbejde med landbruget, som naturligvis skal kompenseres for dette.

Det er klart, at det bliver bekosteligt for staten at opkøbe de arealer, hvorunder der er grundvand. Men det er helt afgørende at Folketinget gør det NU, hvis vi vil gøre os bare et beskedent håb om at sikre rent drikkevand både for os selv og vores efterkommere.

Der er ikke tid til mere nølen. Det viser situationen med det udsatte drikkevand på Fanø, Endelave og mange andre steder i vores landsdel os med al tydelighed.

Nils Sjøberg
Tidligere medlem af Folketinget, 1. suppleant til regionsrådet i Syddanmark og folketingskandidat Radikale Venstre
Rytterknægten 6, Kolding

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Vores dygtige landmænd“

Leserbeitrag

Meinung
Günther Barten Senior em.
„Nachruf auf Bischof Dr. Hans Christian Knuth“

Leserbrief

Meinung
Sina Brandt
„Unsere Chancen gehen mit MOK“

Leserbrief

Meinung
Heidi Andersen Eisenkrämer
„NRV - aus einem anderen Winkel“

Leserbrief

Meinung
Jesper Steenholdt
„Stort tilbageskridt for Tønder“