Leserbrief

„Jon Krongaard fra DF "overholder" lovgivningen“

Jon Krongaard fra DF "overholder" lovgivningen

Jon Krongaard fra DF "overholder" lovgivningen

Mogens Rerup
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Ein Bild aus besseren Tagen: Mogens Rerup (rechts) und sein Ausschusschef Jon Krongaard, Dänische Volkspartei Foto: Ute Levisen

Mogens Rerup, parteiloser Stadtratspolitiker, Sozialberater und Mitglied des Beschäftigungs- und Integrationsausschusses, wirft dem Ausschussvorsitzenden Jon Krongaard (DF) vor, sich nicht an die Vorgaben der Sozialgesetzgebung zu halten.

Jeg er ved falde om af grin, når Jon Krongaard toner frem på skærmen i TV SYD og forklarer, at en professor i socialret ikke har fattet lovgivningen, for den overholder han og Haderslev Kommune naturligvis.

Med risiko for politianmeldelse, så kan jeg sige med sikkerhed, at Jon ikke har en brik forstand på socialjura, men han er ikke bleg for at udtale sig om emner, hvor han er næsten blank.

Der er sket det, at 3 ledende embedsmænd uden at spørge politikerne for den nette sum af 200.000 kroner har fået Deloitte, et firma der på ingen vis har deres spidskompetence på det sociale område, har udarbejdet en endog meget svær forståelig rapport.

Rapporten medfører, at man får nogle politikere til at sige følgende: ”Vi har besluttet, at fremover er borgerne kun halvt så syge. Derfor nedlægger vi halvdelen af sygehuset. – Nej vel, den går jo ikke, men det er altså samme (syge) tankegang, der ligger bag Beskæftigelsesudvalgets beslutning af 15. august 2019”.

Man ser helt bort fra egne, tidligere trufne beslutninger. Man giver afslag på næsten alle ansøgninger om seniorførtidspension. Man skriver direkte, at sagsbehandlingen skal trækkes i langdrag for at spare penge – og det har aldrig været lovligt, vel Jon!?

Fra udvalgsmødet den 12. september: Effekten af tiltaget forventes pr. 1. september. Effekten vil være målbar i form af en markant nedsat nytilgang til Førtidspension og Fleksjob, uden en tilsvarende uhensigtsmæssig stigning i antal sager på ressourceforløb.
Effekten af tiltaget forventes pr. 1. september. ”Effekten vil være målbar i form af en markant nedsat nytilgang til Førtidspension og Fleksjob, uden en tilsvarende uhensigtsmæssig stigning i antal sager på ressourceforløb.”

Jeg spørger lige Jon for 5 gang. Hvad bliver der af de mennesker, der ikke længere skal have førtidspension og fleksjob?

Fra mødet den 10. okt. 2019: ”Opfølgningen på nøgletallene for september måned har vist, at der sker en ønsket adfærdsjustering, blandt andet ses en tendens til, at lovgivningen omkring sanktioner har fået større fokus og der sker en stigning i antallet af sanktioner fra et tidligere meget lavt niveau.

Se her! Man udsætter borgeren (og de ansatte) for en adfærdsjustering – at nogen kan få sig selv til at skrive sådan en gang ubehageligt sludder i 2019, for det er jo ikke DDR.
Jeg har i denne måned mødt borgere, der ikke har talt med en sagsbehandler i 1½ år.


Mogens Rerup
Soc.rådg./byr.medl.; Stadtratspolitiker (parteilos)

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“

Leserbrief

Meinung
Torben Ravn
„Havvind til 14 millioner husstande !“

Leserbrief

Meinung
Horst Leithoff
„Basismitgliedschaft“