Leserbrief

„Stort tilbageskridt for Tønder“

Stort tilbageskridt for Tønder

Stort tilbageskridt for Tønder

Jesper Steenholdt
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Das frühere Stadtratsmitglied Jesper Steenholdt bedauert, dass keine Einigkeit im Kommunalrat erzielt werden konnte, die Restfinanzierung für das geplante Hafenmuseum in trockene Tücher zu bringen. Fast 25 Jahre hätten sich viele Bürgerinnen und Bürger für eine hübsche Lösung für das frühere Hafenbecken eingesetzt. Die politische Entscheidung sei ein Rückschritt für Tondern.

Kommunalbestyrelsens endelig godkendelse af havneprojektet endte med at blive en trist aften for Tønder By, og et skridt i den forkerte retning af byens udvikling.

Rigtig mange lokale har igennem næsten 25 år været involveret i at planlægge noget smukt omkring den gamle havn, alt fra at genskabe en kopi af havnen til det tunnelprojekt som et enigt midtbyplanudvalg kunne samles om.

Efter seneste licitation var alt på sin „plads“, troede vi. Men, vi skulle blive klogere for afstemningen gik projektet imod. Trist og skammeligt for ressourcer, og tid er der blevet brugt meget af, nu ender det med at Tønders havn blot bliver glemt og dænget til.

Byens handelsliv, naboer og lokale havde set frem til dette store projekt. Projektet var med årene blevet dyrere end oprindelig planlagt, men det havde været en god investering og en styrke for Tønders branding.

Kunst og kultur er dyrt at investere i, men er med til at give et kvalitetsløft der på sigt vil kunne komme byen til gode. Se blot på Holstebro, der i starten af 80’erne investerede massivt i kunst og kultur. Omend byens byrødder blev massivt skældt ud for disse investeringer, så har det været med til at udvikle og give byen et løft. Det kunne vi lære noget af.

Jeg håber ikke dette bliver havnens endeligt, og et fejltrin der blev begået i 1934, ikke gentager sig. Stor tak til jer der stemte for og har været involveret i projektet.

Jesper Steenholdt
Venstre Abild – Sølsted Sogn
Vennemosevej 29, Abild
6270 Tønder

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Henning Ravnborg Kristensen
„Tønder Station“

Leserbrief

Meinung
Allan Svendsen
„Invitation til Klima- og Energiminister Lars Aagaard og Henrik Frandsen“

Leserbrief

Meinung
Karina Lorentzen Dehnhardt
„SF vil bevare retskontoret i Tønder“

Leserbrief

Meinung
Bernd Carstensen
„Højer Sluse“

Leserbrief

Svend Taanquist
Svend Taanquist
„Hilsen og til lykke til sekretariatets jubilæum“

Leserbrief

Kirsten Bachmann
„Værdiskabelse i landdistrikterne “