Leserbrief

„Wegner skal blive på Tønder museum“

Wegner skal blive på Tønder museum

Wegner skal blive på Tønder museum

Torben Ravn
Osterterp/Øster Terp184)
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Torben Ravn spricht sich gegen die Pläne mit einem eigenständigen Wegner-Museum auf dem Hof Hestholm aus.

Der er planer om at etablere et Wegner museum på marskgården Hestholm sydøst for Tønder by. Jeg synes der her er tale om en meget dårlig ide. Wegner har bestemt meget at byde på, men det gøres ikke bedre end på Tønder museum. Sådan har det været i mange år og sådan bør det forblive.

Tønder Museum er jo netop et kunstmuseum ikke kun for Tønder, nej for hele grænselandet. Samarbejdet med Nolde muset syd for grænsen tydeliggør denne opfattelse. Møbelkunst er naturligvis kunst på højde med Noldes kunst.

Museet Sønderjylland mangler penge i disse år, fordi Museets bevillinger ikke er blevet pristalsreguleret i mange år! Så vidt jeg er bekendt med, så mangler museerne i landsdelen 7 mil.kr lige nu! Set i dette lys er det også helt uansvarligt at drømme om et selvstændigt Wegner museum på Hestholm.

Tønder kommune støtter også et Zeppelin Museum! Findes der ikke grænser for hvad vor kommune har af ideer om museer. Det ville være bedre om man fik betalt de ubetalte regninger fra Tønder Museum inden man kastede sig ud i nye højtflyvende projekter, vi er trods alt kun ca. 36.000 borgere til at betale.

Kommunale kærneydelser så som ældrepleje, plejehjem, børnehaver, skoler og veje, det er det byrådet er sat til at varetage. Glem alt om Hestholm og Zeppeliner det er opgaver som det private må tage sig af, hvis de tror på det, der skal fokus på kærneydelserne ellers ender Tønder kommune selv på museum.

Torben Ravn
Mårbækvej 2
Ø. Terp
6240 Løgumkloster

Mehr lesen

Leserbeitrag

Rudern
Christoph Ullisch
„Déjà-vu von der Seitenlinie aus “

Leserbrief

Meinung
Jesper Steenholdt
„Stort tilbageskridt for Tønder“

Leserbrief

Meinung
Bjarne Lund Henneberg
„Det gode skib Tønder, kommer til at mangle en havn“