Leserbrief

„Almene boliger på øerne!“

Almene boliger på øerne!

Almene boliger på øerne!

Hanne Pedersen & Karina Lorentzen
Aarö/Kopenhagen
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Hanne Pedersen und Karina Lorentzen reagieren verwundert darauf, dass Aarö mit seinem Antrag auf Sozialwohnungen leer ausgegangen ist – obwohl die Insel im Kleinen Belt alle Kriterien erfüllt.

Vi er forundrede. På Aarø vil man rigtigt gerne bygge almene boliger, for det kan give nyt liv på øen.

Men desværre kræver det ofte et tilskud at kunne bygge på øerne. Både fordi der bygges langt færre boliger ad gangen, hvilket øger byggeprisen pr. enhed. Men også fordi ekstra omkostninger for materialer og håndværkere, der skal transporteres med færgen, fordyres.

Stor var glæden derfor, da Sammenslutningen af Småøer lykkedes med af få Folketinget til at sætte penge af, som kunne yde tilskud til almene boliger på øerne. Men ligeså stor var skuffelsen, da de største økommuner viste sig at have tømt puljen for næsen af de små øer – og dermed Aarø. Det på trods af, at man lagde op til at udmønte ansøgningerne løbende frem mod 2026.

SF har nu kaldt boligministeren i samråd. Hivs ikke liv og vækst og udvikling skal bremses på de mindste øer, må puljen fyldes igen. Vi er optaget af, at Danmark hænger sammen. Der skal også være muligheder på vores små øer.
Vi anfægter ikke, at der er brug for 22.000 boliger i de største byer, men kunne vi få lidt til de mindste og mest klemte øer, ville det være rigtigt godt.

Hanne Pedersen,
Spidskandidat SF Haderslev
Lindevej 13, 1.
6100 Haderslev
Folketingsmedlem
Karina Lorentzen,
Sindalvej 4, 6000 Kolding.

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“