Leserbrief

„Permanent grænsekontrol er forebyggelse af problemer“

Permanent grænsekontrol er forebyggelse af problemer

Permanent grænsekontrol er forebyggelse af problemer

Peter Kofod
Kopenhagen
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Peter Kofod setzt sich für permanente Grenzkontrollen ein. Warum, erklärt der Politiker aus Hadersleben in einem Leserbrief.

Mon ikke de fleste kan være enige i, at de ikke ønsker at se karavaner af flygtninge vandre på vores motorveje som i 2015 igen? Mon ikke vi alle følte vantro iblandet en følelse af afmagt, da vi ufrivilligt var tilskuere?

Karavanerne var resultatet af politikken hos en tysk forbundskansler, som ikke alene handlede imod sin egen befolknings vilje, men som også påtvang medlemslandene i EU en situation, som ingen havde bedt om, nemlig den, at de pludselig skulle til at tale om fordeling af flygtninge og kvoter.

Reelt ophævede Kansler Merkel medlemslandenes suverænitet. Den situation ønsker vi i Dansk Folkeparti ikke gentaget, og set i lyset af den aktuelle migrationskrise, der har potentiale til at blive værre end den i 2015 har vi derfor rejst en forespørgsel om at gøre grænsekontrollen permanent.

Statsminister Mette Frederiksen modtog forleden besøg fra den svenske statsminister Ulf Kristersson, som har bedyret, at den svenske grænsekontrol vil fortsætte som følge af situationen i Sverige, mens Danmark på den anden side har afskaffet kontrollen til Sverige.

Grænsekontrollen er ikke alene vores eneste værn mod uønsket migration – den er også udtryk for solidaritet med vores nordiske nabolande, som med rette ser Danmark som ”porten til Europa”. Naturligvis støtter vi skanning af nummerplader, brugen af droner og andre tiltag – men de kan kun være effektive sammen med en fysisk kontrol ved grænsen.

Den kontrol ønsker regeringen nu at svække på et tidspunkt, hvor migrantpresset mod Europas ydergrænser er historisk højt. Vi må desværre stadig konstatere, at forudsætningen for Schengen-samarbejdet, nemlig effektiv kontrol ved EU's ydersgrænser, aldrig er blevet en realitet, men at den lemfældige kontrol og de manglende tiltag nærmest tilskynder migranter til at sætte livet på spil, når de forsøger at krydse Middelhavet, hvorved vi bliver vidner til forfærdende scener med druknede voksne og børn. Men hvis der var vilje til handling i EU, kunne man sætte en stopper for det med en aktiv afvisnings- og hjemsendelsespolitik.

Så længe EU udviser handlingslammelse, kan vi som et lille land blot gøre én ting: beskytte vores egne grænser og dermed hævde vores suverænitet som selvstændig nation. Der skal handles her og nu. Eller bliver vi ganske enkelt løbet over ende igen. Grænsekontrollen vil kunne forebygge dette, og derfor skal den gøres permanent.

Af Peter Kofod, MF retsordfører, Dansk Folkeparti

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Vores dygtige landmænd“

Leserbeitrag

Meinung
Günther Barten Senior em.
„Nachruf auf Bischof Dr. Hans Christian Knuth“

Leserbrief

Meinung
Sina Brandt
„Unsere Chancen gehen mit MOK“

Leserbrief

Meinung
Heidi Andersen Eisenkrämer
„NRV - aus einem anderen Winkel“

Leserbrief

Meinung
Jesper Steenholdt
„Stort tilbageskridt for Tønder“