Leserbrief

„Glæde over den nye udligningsreform“

Glæde over den nye udligningsreform

Glæde over den nye udligningsreform

Erik Uldall Hansen, Aabenraa
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:
Erik Uldall Hansen (Soz.) Foto: Rune Højer/Kommune Apenrade

Die sozialdemokratische Fraktion des Apenrader Stadtrates freut sich über den Finanzausgleich, der der Kommune Apenrade 66 Millionen Kronen beschert. Vor allem freut sich Fraktionsvorsitzender Erik Uldall Hansen darüber, dass die aktuelle Regierung die besonderen Herausforderungen der Grenzkommunen anerkannt und berücksichtigt hat.

Det vækker glæde hos os i den socialdemokratiske byrådsgruppe, at det er lykkedes for den socialdemokratiske regering at lande en ny udligningsreform. Det er en aftale, hvor de bredeste skuldre bærer meste og en aftale, der i høj grad skaber et Danmark i balance. Glæden bliver bestemt ikke mindre af, at Aabenraa Kommune får tilført ca. 66 mio. kr., ligesom de andre sønderjyske kommuner også bliver tilgodeset positivt.

Det positive resultat i den nye udligningsreform skal især tilskrives de socialdemokratiske folketingsmedlemmer fra Sydjylland, der har lyttet til os i det sønderjyske og forstået de særlige udfordringer, der gør sig gældende i ikke kun Aabenraa Kommune, men i alle de fire sønderjyske kommuner. Vi er glade for, at grænseproblematikken endelig er skrevet ind i udligningsreformen, og at finansieringstilskuddet fremover er permanent.

I den socialdemokratiske byrådsgruppe har vi under budgetlægningen arbejdet ud fra den forudsætning, at Aabenraa Kommune ville blive tilgodeset, og derfor også holdt igen med besparelser som en nødvendig forudsætning. Der er ingen grund til at skabe utryghed hos borgerne og de ansatte, hvis det ikke er nødvendigt.

Nu har vi et mere reelt billede af de økonomiske forudsætninger for budgetlægningen, og med dette resultat er udfordringen til budgetlægningen for 2021 til at overskue.

På vegne af den socialdemokratiske byrådsgruppe

Erik Uldall Hansen
Borgmesterkandidat
Frueløkke 165
6200 Aabenraa

Mehr lesen

Leserbrief

Ejler Schütt
„DF tager flertallets afgørelse om placeringen af Telemuren til efterretning“

Leserbrief

Signe Bekker Dhiman
„Endelig har vi fundet en placering til Telemuren!“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Nej til at give udlændinge skattekroner“

Leserbrief

M. B. Christiansen
„Stellungnahme zum Leitartikel „Wo ist Venstre?"“