Leserbrief

„Haderslev har brug for flere uddannelser“

Haderslev har brug for flere uddannelser

Haderslev har brug for flere uddannelser

Cecilie Haaland
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Cecilie Haaland spricht sich für Hadersleben als Ausbildungsstandort aus.

Mange unge mennesker vælger at forlade Haderslev Kommune, når de eksempelvis har færdiggjort en gymnasial uddannelse. Denne udvikling skal vi have vendt. Vi kan ikke konkurrere med de største byer, når det kommer til udvalget af uddannelser, men Haderslev skal have mere at tilbyde de unge mennesker. Derfor er det glædeligt, at UC SYD i Haderslev ser ud til at blive opgraderet med en ergoterapeut-uddannelse. Men vi har behov for flere uddannelser.

I Socialdemokratiet ser vi gerne, at vi gennem et bredt samarbejde arbejder proaktivt for, at der kommer flere uddannelser til kommunen. Herunder kunne SOSU-uddannelsen samt flere håndværksfaglige uddannelser være oplagte.

Lykkes vi med det, kan det skabe en kommune i bedre balance. Vi ved, at vi (heldigvis) bliver flere ældre i de kommende år, og det er derfor afgørende, at vi formår at tiltrække og beholde flere af vores unge borgere i kommunen. Flere uddannelsesmuligheder skal samtidig være med til, at flere borgere i den erhvervsaktive alder er bosiddende i Haderslev Kommune. Borgere, som skal være med til at finansiere, at de ældre får en god og værdig pleje.

Flere andre kommuner står med samme udfordring, som vi gør. Der er derfor en række andre parametre, som skal medvirke til, at flere unge vælger at studere i Haderslev.

Vi skal have attraktive fritids- og foreningstilbud og et stærkere kulturliv. Samtidig skal vi have velegnede studieboliger, som de unge kan flytte ind i.

Mit standpunkt er klart: Jeg vil kæmpe for, at Haderslev styrker sin position som uddannelsesby.

Cecilie Haaland,
Simmerstedvej 123, Haderslev,
Byrådskandidat for Socialdemokratiet

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Thomas Meyer
„Tapetenwechsel und fehlende Transparenz im BDN“

Leserbrief

Thomas Vedsted
„Øget tillid og ansvar til de ansatte!“

Leserbrief

Siemen Baader
„Baumgruppe kämpft für alte Kastanie an der Bücherei“

Leserbrief

Holger Eskildsen
„Den grønne oase er omdannet til den sorte firkant“