Valencia
Valencia CF V Real Madrid - la Liga EA Sport Foto: Afp7 Vía Europa Press/Ritzau Scanpix

Valencias tilskuere både buhede og piftede efter Vinicius, der sidste år blev indblandet i en racismesag.

Vinicius Junior fik lørdag aften ikke en varm velkomst på stadionet Mestalla, hvor han var tilbage for første gang, siden Real Madrid-spilleren i maj sidste år blev udsat for racisme på Valencias hjemmebane.

Den 23-årige udvekslede i løbet af La Liga-opgøret flere trodsige blikke med Valencias tilskuere, der både buhede og piftede efter brasilianeren, hver gang han rørte bolden.

Tilskuernes modstand så dog ikke ud til at påvirke Vinicius Junior, som med to mål sikrede Real Madrid ét point efter at være kommet bagud 2-0 i kampens første 30 minutter.

I slutfasen bød begge hold ind på at score sejrsmålet, og Real havde bolden i nettet i otte minutters overtid, men dommeren havde fløjtet af, før Jude Bellinghams hovedstød gik i mål.

Det udløste store protester fra Reals spillere, og det endte i stor dramatik på grønsværen.

Dommeren kvitterede med at give Bellingham det røde kort, selv om kampen var færdig.

Real Madrids manager, Carlo Ancelotti, beskriver efter opgøret Bellinghams røde kort som værende "uden fortilfælde".

- Vi er ikke tilfredse med Bellinghams røde kort. Han sagde bare, at "det var et fucking mål" til dommeren. Han fornærmede ham ikke, lyder det.

Trods de mange tilsyneladende racistiske tilråb og gestikulationer mod Vinicius har de sjældent medført et retligt efterspil.

Dog vidnede han i retten via video 5. oktober sidste år som led i efterforskningen af hændelsen i sidste års opgør mod Valencia.

Vinicius stoppede dengang kampen for at konfrontere en tilhænger, som, ifølge ham, overfusede ham.

Fodboldspilleren fik efterfølgende global opbakning til hans kamp mod racisme fra blandt andet Brasiliens præsident.