Leserbrief

„Fake News omkring homøopatien“

Fake News omkring homøopatien

Fake News omkring homøopatien

Sönke Büsen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

In einem Leserbrief teilt Sönke Büsen seine Meinung zum Thema Homöopathie mit.

I den seneste udgave af Sønderjysk Månedsskrift blev homøopatien fejlagtigt beskrevet som værende bestemt fremstillede midler – de såkaldte potenserede midler. Det er korrekt at homøopater verden over anvender potenserede midler, men om et middel kan betegnes som et homøopatisk middel eller ej afgøres udelukkende ud fra hvilken behandlingsstrategi midlet ordineres. Så ethvert lægemiddel vil i princip kunne fungere som et homøopatisk middel. Det er også korrekt at potenserede midler bliver markedsført under en falsk varebetegnelse som værende homøopati. Så det er forståeligt at Sønderjysk Månedsskrift tog fejl. På den anden side blev der i Flensborg Avis, som medlemmer af Månedsskriftet nok også læser, to gange bragt en kronik omkring emnet.

Homøopatien bygger, lig den klassiske vaccination, på den overordnede tanke at en sygdom vil kunne kureres gennem en anden sygdom. Homøopatien anvender her „kunstige sygdomme“ idet lægemidlerne bliver testet på raske personer hvor gennem en moderat overdosering fremprovokeres en „kunstig“ sygdom. Hvis patiens sygdomsbille ligner det sygdomsbillede som bliver fremprovokeret gennem et bestemt lægemiddel, vil dette middel ordineres og bliver så i dette øjeblik et homøopatisk lægemiddel og ikke før. Muligvis udviser nogle former for smertestillende lægemidler en form for homøopatisk effekt, da disse ved et overforbrug („overdosering“) i det mindste gør patienten mere følsom overfor smerte, dvs. midlerne som anvendes mod smerter fremkalder ved lang tids brug selv smerter – eller her i det mindste en øget følsomhed overfor smertepåvirkninger.

Skulle nogen føle sig snydt af den falske varebetegnelse vil jeg gerne høre om det. Det er et spørgsmål om patientsikkerhed. Homøopatien er klart og entydigt defineret i bogen „Organon der Heilkunst“.

Sönke Büsen Sønderborg
Skribent og projektleder af „Homøopatiens Idégrundlag“

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Vores dygtige landmænd“

Leserbeitrag

Meinung
Günther Barten Senior em.
„Nachruf auf Bischof Dr. Hans Christian Knuth“

Leserbrief

Meinung
Sina Brandt
„Unsere Chancen gehen mit MOK“

Leserbrief

Meinung
Heidi Andersen Eisenkrämer
„NRV - aus einem anderen Winkel“

Leserbrief

Meinung
Paul Sehstedt
„Testwindräder vor Ballum sind reinster Klimairrsinn“

Leserbrief

Hanns Peter Blume
„Aufnahmestopp in der Praxis am Bahnhof“