Leserbrief

„Sundhedsvæsenet i krise“

Sundhedsvæsenet i krise

Sundhedsvæsenet i krise

Jan Køpke Christensen
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Weil in Dänemark die höchsten Steuern der Welt gezahlt werden, sollte das Land in der Lage sein, Wohlfahrt auf Weltklasseniveau zu bieten. Dass dem nicht überall so ist, sei unhaltbar, kritisiert das Apenrader Stadtratsmitglied Jan Køpke Christensen. Nie sollte die Postleitzahl Auswirkungen auf die Qualität der Gesundheitsversorgung haben.

Som bekendt savner Danmark sygeplejersker på akutafdelingerne, landdistrikslæger og SOSU’er. I Danmark betaler vi de højeste skatter på kloden. Derfor bør vi kunne gøre krav på en velfærd i verdensklasse. Men flere steder i Danmark halter det desværre. Områder uden for store byer oplever at det er svært med adgang til en praktiserende læge. Der ér uholdbart. 

Politiske prioriteringer har ført til mere centralisering samt specialisering inden for sundhedsvæsenet. Mange må derfor rejse langt for at modtage specialiseret, men ligeledes relativ simpel behandling og diagnosticering. Det medfører desværre et skævt Danmark. 

Derfor er det altafgørende at vi styrker lægedækningen og udbreder lokale sundhedstilbud der er i superligaen. Danskerne skal have mulighed for en god og nær sundhed og det gælder i hele landet.
Behandlingen skal være af det bedste, hvis sygdom indtræffer. Og uanset hvor vi er bosiddende skal vi opleve tryghed når vi fx. skal på plejehjem. Aldrig må det være postnummeret, der afgør hvilken kvalitet i behandlingen der tilbydes i vores sundhedsvæsen.

Jan Køpke Christensen, Aabenraa
Byrådsmedlem i Aabenraa Kommune, Formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, Fhv. Folketingsmedlem.

Die in diesem Leserinnen- oder Leserbrief vorgebrachten Inhalte wurden nicht von der Redaktion auf ihre Richtigkeit überprüft. Sie spiegeln die Meinung der Autorin oder des Autors wider und repräsentieren nicht die Haltung des „Nordschleswigers“.

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Stine Bosse skærer sin målgruppe i EP-valgkampen“

Leserbrief

Herrmann Augustin Günter Weitling
Hermann Augustin
„Mit Günter Weitling – einen guten und treuen Freund verloren“

Leserinnenbrief

Meinung
Signe Bekker Dhiman
„Aktivitäten schaffen, die uns vom Bildschirm wegbringen“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Ønskes: Et Danmark i balance!“

Leitartikel

Siegfried Matlok
Siegfried Matlok Senior-Korrespondent
„100 Jahre mit Hirn und Herz“

Kommentar

Meinung
Jonna Heiser
„Ich darf das erste Mal wählen – Fluch oder Segen?“