Leserbeitrag

„Stop svineriet med dåser i naturen“

Stop svineriet med dåser i naturen

Stop svineriet med dåser i naturen

Asger Christensen
Brüssel
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Asger Christensen, Mitglied des Europa-Parlaments für Venstre, begrüßt in seinem Leserbrief die Pfandregelung auf deutsche Dosen aus dem Grenzhandel. Weil aber noch Zeit ist bis 2029, fordert er alle Menschen auf, Dosen nicht in die Natur, sondern in den Mülleimer zu werfen.

Hensynsløs adfærd har konsekvenser. Eksempelvis når man smider dåser i naturen. Disse dåser ender nogle gange i dyrenes foder og flænser tunge, mund og hals indefra. Det er hjerteskærende at være vidne til. En ko, der hoster blod op, er et meget grimt syn. Det glemmer man ikke bare lige.

De fleste er enige i, at vi skal passe på vores natur og dyr. Der er megen fokus på det både politisk og miljømæssigt. Og danskerne bakker heldigvis op. Men alligevel havner tusindvis af metaldåser og flasker i den danske natur. Det faktum stemmer på ingen måder overens med, hvad vi mener, og hvordan vi forventer, vi opfører os.

Det er i høj grad de tyske dåser uden pant, som ender i naturen. Derfor foreslog jeg ved sidste valg til Europa-Parlamentet for fem år siden, at vi skulle have pant på dåser og flasker i hele EU efter dansk forbillede.

Og nu er det løfte indfriet: EU-Parlamentet har vedtaget, at der fra 2029 skal være pant på alle dåser og flakser. Det glæder mig rigtig meget!

For det vil forhåbentligt kunne mindske antallet af tysker-dåser uden pant i naturen, når der kommer pant på. For 80 pct af dåser og flasker i dansk natur stammer fra grænsehandlen uden pant. Det er simpelthen ikke godt nok. Nogle indsamlere beretter om at have fundet op mod 100 dåser langs en grøftekant på bare 200 meter. Det skader naturen, og i værste fald ender de i dyrenes foder og gør skade på dyrene også. Det hverken kan eller skal vi acceptere. Jeg er derfor glad for, at EU nu tager ansvar.

Men der er lidt tid til 2029. Så derfor en opfordring til alle: smid nu dåserne i skraldespanden, hvor de hører til. Stop svineriet for naturens og vores dyrs skyld.

Asger Christensen

medlem af Europa-Parlamentet, Venstre

Die in diesem Leserinnen- oder Leserbrief vorgebrachten Inhalte wurden nicht von der Redaktion auf ihre Richtigkeit überprüft. Sie spiegeln die Meinung der Autorin oder des Autors wider und repräsentieren nicht die Haltung des „Nordschleswigers“.

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Stine Bosse skærer sin målgruppe i EP-valgkampen“

Leserbrief

Herrmann Augustin Günter Weitling
Hermann Augustin
„Mit Günter Weitling – einen guten und treuen Freund verloren“

Leserinnenbrief

Meinung
Signe Bekker Dhiman
„Aktivitäten schaffen, die uns vom Bildschirm wegbringen“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Ønskes: Et Danmark i balance!“

Leitartikel

Gerrit Hencke
Gerrit Hencke Journalist
„Bausünde oder Chance: „Hvalen“ braucht noch Zeit“

Leserbeitrag

Meinung
Preben Rasmussen
„Borgermødet om Hvalen“