Leserbrief

„Bekymret for det ekstreme højre“

Bekymret for det ekstreme højre

Bekymret for det ekstreme højre

Allan Søgaard-Andersen
Fredericia
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die EU-Wahlen sind wichtig, weil das EU-Parlament Einfluss auf unser tägliches Leben hat, schreibt der EU-Kandidat der Sozialistischen Volkspartei.

Ved valget den 9. juni 2024 til EU-parlamentet er der nogle bekymrende tendenser i de meningsmålinger vi ser rundt omkring i EU-landene.

Dansk Folkepartis allierede fra især Tyskland, men også Holland, Italien og nogle østeuropæiske lande oplever fremgang. Det er en fremgang, der bekymrer mig, da de holdninger disse partier har, i mange tilfælde er dybt beskæmmende.

I Italien har den højre-nationale regering besluttet at med-mødre slettes fra deres børns fødselsattester. Med andre ord så mister den ene forældre med et pennestrøg deres børn, blot fordi begge forældre er af samme køn.

I Polen har partier på højrefløjen forsøgt sig med LGBT-frie zoner, hvor homoseksuelle ikke havde rettighed til at blive gift. Desuden oplevede homoseksuelle at det var utrygt at vise hvis man er homoseksuel, når man opholdte sig eller boede i sådan en zone.

Syd for grænsen har Alternative für Deutschland medvind i meningsmålingerne, uagtet at partiet i tre delstater af den tyske efterretningstjeneste er blevet erklæret ekstremistiske. Desuden har AfD tidligere vist at have meget tætte relationer til Putin Rusland. Lignende relationer har Putin før brugt til egen fordel og til at skabe splittelse i EU og Vesten.

EU-valget er vigtigt, da EU-parlamentet har indflydelse på vores hverdag. Får den ekstreme højrefløj for meget magt, så ved vi at der kommer pres på rettigheder indenfor abort-, LGBT- og minoritetsområdet.

 

Allan Søgaard-Andersen

EU-kandidat for SF

Løvagervej 25

7000 Fredericia

Die in diesem Leserinnen- oder Leserbrief vorgebrachten Inhalte wurden nicht von der Redaktion auf ihre Richtigkeit überprüft. Sie spiegeln die Meinung der Autorin oder des Autors wider und repräsentieren nicht die Haltung des „Nordschleswigers“.

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Ernstwalter Clees
„Wo bitte gehts zum Herzogtum Süderjütland?“

Leserbeitrag

Meinung
Asger Christensen
„Stop svineriet med dåser i naturen“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Stine Bosse skærer sin målgruppe i EP-valgkampen“

Leserbrief

Herrmann Augustin Günter Weitling
Hermann Augustin
„Mit Günter Weitling – einen guten und treuen Freund verloren“

Leserbrief

Meinung
Preben Rasmussen
„Om at opretholde en armslængdes afstand“