Frækt straffespark giver AaB liv i overlevelseskampen

Aalborg
Superliga: AaB - Lyngby Boldklub Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Der skulle et frækt eksekveret straffespark til at give AaB sejren i bundkampen hjemme mod Lyngby.

AaB vandt hjemme med 1-0 mod Lyngby BK i en ellers uskøn fodboldkamp mellem de to bundpropper i Superligaen.

Hvis der findes et typisk kampbillede i et bundopgør, var kampen på Aalborg Portland Park mellem AaB og Lyngby et godt bud på, hvordan det kan se ud.

Nervøsitet, fejl, få målchancer og dårlig boldomgang var nogle af hovedingredienserne i opgøret. Det var tydeligt fra kampens start, at der var meget på spil for Superligaens to dårligst placerede mandskaber.

Lyngby var farligst og marginalt bedre end AaB i første halvleg, men det skyldtes i høj grad de mange dårlige beslutninger fra hjemmeholdet.

De sidste 45 minutter blev dermed mere åbne, hvor Lyngby var tæt på at udnytte flere omstillinger, men uden held.

I anden halvleg kom der mere offensiv energi i AaB-spillerne med hjælp fra frustration over dommeren Morten Krogh og tilskuernes tilskyndelse til at ville se mere fra hjemmeholdet.

Netop dommeren kom i fokus, da AaB's sejrsmål faldt efter straffespark.

Første halvleg var begivenhedsfattig, men mod slutningen skabte Lyngby tre chancer hovedsageligt forårsaget af AaB-fejl, men kun én gang måtte AaB-målmand Nico Mantl vise sine kvaliteter.

AaB’s eneste chance i første halvleg kom også efter en fejl. AaB-offensivspilleren Louka Prip misbrugte dog den halve foræring.

Anden halvleg var omend endnu mere chancefattig end første halvleg, og der skulle et straffespark til for at få den længe ventede scoring.

Straffesparket blev tildelt AaB efter VAR-gennemsyn. AaB-kanten Allan Sousa løftede kækt bolden i mål fra 11-meterpletten.

AaB overtager dermed Lyngbys plads som næstsidst i kvalifikationsspillet. Holdet er fire point efter AC Horsens, der ligger lige over nedrykningspladserne. Lyngby er seks point efter Horsens med fem kampe igen.