Chelsea er i FA Cup-semifinale trods Leicester-comeback

London
FA Cup - Quarter Final - Chelsea v Leicester City Foto: Andrew Boyers/Ritzau Scanpix

Leicester City kæmpede bravt, men blev dukket af Chelsea i overtiden af kvartfinaleopgøret i FA Cuppen.

Der var spænding til det sidste, da Chelsea søndag sikrede en plads i FA Cup-semifinalen med to overtidsscoringer i 4-2-sejren over Leicester City.

Chelsea havde sikker kurs mod at booke semifinalebilletten med en 2-0-føring, men Championship-klubben Leicester fik udlignet med to hurtige mål efter pausen.

Leicester blev reduceret til ti mand i anden halvleg med et rødt kort, men kæmpede flot videre. To Chelsea-mål i kampens overtid sænkede dog Leicester i kvartfinaleopgøret.

Chelsea satte sig hurtigt på begivenhederne, og efter 13 minutter bragte venstrebacken Marc Cucurella holdet på 1-0.

Leicester, der havde Jannik Vestergaard med fra start i forsvaret og var uden keeper Mads Hermansen i truppen, blev spillet tynde, og efter et fladt indlæg til bageste stolpe kunne Cucurella nemt sparke føringen ind.

Efter 25 minutter havde Chelseas Raheem Sterling alle muligheder for at fordoble føringen på et straffespark, men englænderen sendte en svag afslutning mod mål og brændte.

Et 2-0-mål kunne Leicester dog ikke afværge, da Chelsea kort før pausen fordoblede føringen. Raheem Sterling stak af sted i venstresiden og fandt offensivkollegaen Cole Palmer, der sikkert sendte bolden i nettet.

Leicester kom tilbage i opgøret fem minutter inde i anden halvleg efter et mærkværdigt selvmål af Chelseas Axel Disasi. Forsvarsspilleren sendte en skæv aflevering tilbage til målmand Robert Sánchez, og bolden strøg i stedet direkte i mål.

Comebacket blev fuldendt efter en time, da Leicesters Stephy Mavididi med et tørt hug i det lange hjørne satte udligningen ind.

Leicester blev reduceret til ti mand med 20 minutter tilbage, da forsvarsspilleren Callum Doyle fik direkte rødt kort efter en tackling bagfra på Chelseas Nicolas Jackson.

Championship-klubben kæmpede videre, men i kampens overtid scorede Chelsea to mål. Først scorede Carney Chukwuemeka efter et flot oplæg af Cole Palmer til 3-2, og det hele blev lukket med et langskudsdrøn af Noni Madueke til 4-2.

Dermed er Chelsea i FA Cup-semifinalen, hvor Manchester City og Coventry også er videre. Senere søndag skal Manchester United og Liverpool kæmpe om den sidste og fjerde semifinalebillet.