Brøndby taber terræn til FCK efter uafgjort mod AGF

Brøndby
Superliga: Brøndby IF - AGF Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Brøndby spillede på hjemmebane 1-1 mod AGF, og hjemmeholdet mistede dermed terræn til FCK i toppen af ligaen.

Brøndby mistede mandag aften terræn til FC København i toppen af Superligaen, efter man spillede 1-1 mod AGF på hjemmebane. FCK er nu tre point foran Brøndby inden søndagens derby.

Ingen af de to mandskaber storspillede i mandagens kamp, der var præget af mange fejl i begge ender.

AGFs defensiv gjorde det svært for Brøndby at finde plads, og gæsterne var til gengæld hurtige til at udnytte pladsen i den anden ende på kontra-angrebene.

Efter en svær første halvleg kom AGF bedre med i kampen i anden halvleg, efter at Brøndby havde domineret de første 45 minutter.

Brøndbys store akilleshæl var opspillet nede fra eget forsvar, hvor AGF forsøgte at få Kevin Tshiembe til at føre bolden frem.

Det havde Brøndby-midtstopperen ikke stor succes med, og hans boldtab var ved flere lejligheder ved at give chancer væk til AGF.

Kampen var præget af mange fejl fra første fløjt, men det var Brøndby, der kom bedst ud af starthullerne.

Det var ikke meget, AGF kom frem til i første halvleg, og efter otte minutter kunne Nicolai Vallys sende hjemmeholdet foran.

Et nydeligt indlæg af Daniel Wass, der havnede i fødderne på Vallys, der med første berøring sendte bolden i nettet.

Det kunne være gået helt galt for AGF efter 21 minutter, hvor Bailey Peacock-Farrell reddede Frederik Tingager for at sende bolden i eget net.

Anden halvleg blev en mere rodet affære, hvor ingen af de to hold for alvor fandt melodien, men hvor AGF var bedst langt hen ad vejen.

AGF havde halvlegens største chancer, og gæsterne kunne også sende udligningen i kassen efter 65 minutter.

Patrick Mortensen fik lov til at stå alt for fri i Brøndby-feltet, og her skuffede AGF-anføreren ikke.

AGF får i næste Superliga-runde besøg af Viborg på hjemmebane, mens Brøndby skal på besøg i Parken til derby.