Leserbrief

„Ein Knabenkraut-Skandal“

Ein Knabenkraut-Skandal

Ein Knabenkraut-Skandal

Sönke Büsen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Unsplash

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Sönke Büsen aus Sonderburg wundert sich darüber, dass die Kommune Areale mit Krabenkraut mäht. Er bietet nun Gartenbesitzern ein Geschenk: Wer Krabenkraut bei sich im Garten hat, erhält eine Zeichnung von ihm.

I forbindelse med mit åbent brev til overborgmesteren omkring systematisk brud på naturfredningsloven § 122 d. 09.06.21modtog jeg den 16. juni et svar fra forkvinden for Teknik- og Miljø udvalget Aase Nyegaard. I svaret blev der gjort et større nummer ud af at det af bl.a. trafiksikkerhed er nødvendigt at slå græsset på vejkanter i nogle bestemte områder. Det giver mig det indtryk, at teknisk udvalg ikke har sat sig ind i sagen, men kommer refleksagtigt med en standart formulering. De steder jeg henviser til og som lederen af Vej & Park er bekendt med, drejer sig bl.a. om overskuelige cykelstier. Dertil kommer en mindre græsplæne ved Mølledammen. Mens græsset rundt omkring Mølledammen stort set fik lov til at gro, blev dette mindre sted ved en gangsti (!) hvor gøgeurterne groede, slået?

I en nærmest sidebemærkning nævnte Aase Nyegaard dog, at Vej & Park erkendte nogle fejl. Og det er da efter næsten tre år en god begyndelse til en forandring til noget bedre.
For nogle dage siden blev så stien fra Grundtvigs Alleen mod Sønderskoven på begge sider klippet. Det kostede mindst en gøgeurt livet, men til gengæld fik flere lov til at overleve. Om det så var, fordi der næsten ikke var noget at klippe eller en bevidsthed om, at der gror vildvoksende orkideer, fortæller historien ikke noget om.

Som tidligere uddannet gartner hos en anden kommune har jeg kendskab til de logistiske udfordringer Vej & Park står over for og det kan ikke altid undgås at det i vores tilfælde går ud over nogle gøgeurter. Det talte jeg sidste år med lederen om, men hvor meget ledelsen nu virkeligt tager hensyn til naturfredningsloven vil vi jo kunne så se til næste år.

Jeg er begyndt at give private, der værner om deres gøgeurter i deres have, en tegning som tak og som en form for diplom. Hvis nogen ”sidder inde” med gøgeurter i deres have er de velkommen til at kontakte mig.

Sönke Büsen, Sønderborg

Mehr lesen

Leserbrief

Tom Holden Jensen
„Task Force würde Sonderburg attraktiver machen“

Leserbrief

Erik Lorenzen
„Jugendschule soll in allen Schulen vertreten sein“

Leserbrief

Jan Prokopek Jensen
„Alle Jugendlichen haben Fähigkeiten“

Leserbrief

Jan Prokopek Jensen
„Et nyt guldæg“

Leserbrief

Thore Naujeck
Thore Naujeck
„Schenkt den lokalen Machern Gehör und stärkt die Grenzregion“