Leserbeitrag

„Æret være Erwins minde“

Æret være Erwins minde

Æret være Erwins minde

Gerner Petersen
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: pexels.com

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Vorstandsmitglied Gerner Petersen vom Club New Orleans Jazz Sønderborg schreibt einen Nachruf auf den verstorbenen Vorsitzenden Erwin Langholz aus Sonderburg.

Med Erwin Langholz’s død har New Orleans Jazz Sønderborg mistet sin engagerede formand. Bestyrelsen havde besluttet at udnævne ham til æresmedlem og indrammet æresbeviset til overrækkelse ved klubbens femårs fødselsdag den 14. marts. Men i lørdags døde han. I stedet mødte hans søn op på Sundhalle til frokostjazz i søndags og videregav beskeden fra sin far: Alle skal have en gratis øl.

Erwin udpegede dem, der kom med i bestyrelsen fra starten. Og optakten var for Erwin en rejse til New Orleans med efterfølgende jazz i den private have på Jomfrusti. Koncerten blev en stor succes og lagde grunden til den næste. Plasticspanden i haven var sat frem for at indsamle penge til en bustur til Tastupper Krog nær Flensborg, hvor Rainy City Stompers spillede.

Traditionel jazz var hans livsindhold. Hans viden om jazz og om orkestre var fantastisk, og hans omgangskreds utrolig stor. Hans glæde ved musikken formidlede han på bedste vis ved små intime jazzkoncerter og til jazzklubbens stigende medlemstal og voksende fremmøde til frokostjazz i Sønderborg. Indtil han ikke kunne mere, og sygdommen bredte sig.

Takket være hans indsigt, gode ideer, stædighed og skarpe kant vil vi huske ham som det usædvanlige menneske, han var.

Æret være Erwins minde. 

Gerner Petersen, bestyrelsesmedlem i New Orleans Jazz Sønderborg

Mehr lesen

Leserbrief

John Brandt
„Rechtspopulismus in Europa eine Gefahr für Vielfalt“

Leserbrief

Herdis Thomsen Maaløe
„Ein häufiger Fehler: Auf Alsen ist es „e“ statt „æ““

Leserbeitrag

Kristian Pallesen
„Mindeord over Erik Ejlskov Hansen“

Leserbrief

Kirsten Bachmann
„Værdiskabelse i landdistrikterne “