Leserbrief

„Vi sidder på hænderne i Tønder Kommune“

Vi sidder på hænderne i Tønder Kommune

Vi sidder på hænderne i Tønder Kommune

Anton Schulz, Stadtratskandidat für Borgerlisten
Lügumkloster/Løgumkloster
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Stadtratskandidat Anton Schulz ist mit dem amtierenden Stadtrat unzufrieden. Bei der grünen Umstellung zur nachhaltigen Energieversorgung passiere überhaupt nichts, meint der Vertreter der Borgerlisten.

I december 2020 lavede jeg en video om, hvordan vi bør etablere lokalt ejet vedvarende energiproduktion i Tønder Kommune.

Man kan se videoen på dette link: https://youtu.be/AVWFcvy-0Gw

Siden den video gik i luften har den siddende kommunalbestyrelse dels afvist samtlige ansøgninger om etablering af vedvarende energiproduktion i Tønder Kommune og dels udskudt nye ansøgninger til 15. december 2021. Siden har man ikke foretaget sig noget som helst i dette spørgsmål.

Hvis man i den mellemliggende periode havde taget initiativ til at skabe en fælles ejerstruktur f.eks. i form af en erhvervsdrivende fond for fremtidige landvind anlæg i Tønder Kommune ville vi snart kunne få del i en udvikling, som allerede nu er helt tydelig. I takt med afskaffelsen af sorte energikilder vil el-prisen bare stige og stige.

Hvis vi skal producere energi til alle de mange tech-virksomheder, som vi i dagens (15/10) avis kan læse om, så bør vi jo selv eje anlæggende og dermed selv tjene pengene på den produktion frem for, at tech giganterne selv etablerer møller og solparker, som de har gjort hidtil.

Vi skal have styr på denne her udvikling, og jeg vil i kommunalbestyrelsen holde hårdt på princippet om, at vi i Tønder Kommune i fællesskab skal eje de møller, som rejses i Tønder Kommune.

Mehr lesen

Leserbrief

Dorthe Schmittroth Madsen
„Herzlichen Glückwunsch til Slesvigsk Parti“

Leserbrief

Svend Stidsen
„Overvejelser efter kommunalbestyrelsens konstituering“

Leserbrief

Horst Leithoff
„Lieber Mitbestimmen aus der zweiten Reihe“

Leserbriefe

Baltser Andersen
„Ein neuer Anfang“

Standpunkt

Preben Bonnén
„Det nye Tyskland uden Angela Merkel og omverdens modtagelse“