Leserbrief

„Vandmiljøet og biodiversiteten styrkes i Travsted“

Vandmiljøet og biodiversiteten styrkes i Travsted

Vandmiljøet og biodiversiteten styrkes i Travsted

Jesper Steenholdt
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:
xxx Foto: privat

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die Schaffung eines neuen Feuchtgebiets bei Traustedt imponiert dem früheren Stadtratsmitglied Jesper Steenholdt aus Abel. Der künstliche See wird von einem Landwirt zum Schutz der Natur angelegt.

Øst for Abild efter 5 km’s kørsel ad Vennemosevej kommer man til området Travsted.

I sidste skarpe vejsving lige før Travsted igen forlades mødes jeg med synet af en større udgravning, og fristes til at tro, at der skal etableres en ny ”Put & Take” eller andedam. Jeg bliver nysgerrig og drejer ind til nærmeste ejendom Travsted gård, for at få opklaret mysteriet. Her tager landmand Andreas Petersen, der ejer området godt imod mig.

Andreas Petersen kan dog berolige mig med, at der hverken skal etableres ”Put & Take” eller andedam, men et minivådområde på ca. 0.6 ha., der vil rense drænafløb fra 56 ha landbrugsjord og således fjerne betydelige mængder kvælstof og fosfor fra vandmiljøet.

Når etableringen er færdig, sås området til for at sikre minivådområdets brinker, dog ikke blot med græs, men en særlig frøblanding, der skal være bi og bestøver venlig og dermed fremme biodiversiteten.

Der findes pt. kun et tilsvarende projekt i Tønder Kommune, håber dette kan være inspirerende for andre landmænd i Kommunen at lave lignende tiltag i områder, hvor udnyttelsesgraden er for dårlig eller er svært tilgængelig for større landbrugsmaskiner.

Projektet støttes med midler gennem Miljø- og Fødevareministeriet og ”Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.”

Det bliver interessant at følge projektet og dejligt, at en af vores lokale landmænd har valgt at hjælpe den danske natur.

Jesper Steenholdt
Venstre Abild – Sølsted Sogn
Vennemosevej 29, Abild
6270 Tønder

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Jesper Steenholdt
„Stort tilbageskridt for Tønder“

Leserbrief

Meinung
Bjarne Lund Henneberg
„Det gode skib Tønder, kommer til at mangle en havn“

Leserbrief

Meinung
Paul Sehstedt
„Testwindräder vor Ballum sind reinster Klimairrsinn“

Leserbrief

Meinung
Baltser Andersen
„Lokalpolitikerne i Tønder Kommune må lære rettidig omhu“

Leserbrief

Hanns Peter Blume
„Aufnahmestopp in der Praxis am Bahnhof“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Vores dygtige landmænd“