Leserbrief

„Uddannelser er en af nøglerne til øget bosætning“

Uddannelser er en af nøglerne til øget bosætning

Uddannelser er en af nøglerne til øget bosætning

Jesper Steenholdt
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Venstre-Stadtratspolitiker Jesper Steenholdt widmet sich der Wichtigkeit des Zusammenspiels zwischen Ausbildungsstätten und Unternehmen. Es sei höchste Eisenbahn für die Ausarbeitung einer Strategie für neue weiterführende Ausbildungen.

Med afsæt i to interessante artikler i JV lørdag d. 3 april ’21 fremgår det med al tydelighed, en af nøglerne til en øget bosætning er uddannelse.

I artiklerne fremgår det blandt andet „Der er kommet flere uddannelser – men færre steder, du kan tage dem.”– Når unge samles om uddannelserne i storbyerne, går det udover balancen i de mindre befolkede områder, hvor netop en stor del af industriens virksomheder findes. Denne ubalance medfører, det kan være vanskeligt for virksomhederne at rekruttere dygtige yngre medarbejdere, derfor er det som det fremgår af artiklerne vigtigt, med et samspil mellem virksomhederne og uddannelsestilbuddene i disse områder.

Ifølge antropolog og professor ved Aarhus Universitet Eva Gulløv, der med udgangspunkt i Tønder Kommune har forsket i hvad der får unge til at bliver eller flytte fra deres lokalområde, er det uddannelsernes der er en af de afgørende faktorer.

Ifølge Eva Gulløv, påpeger hun, at „både kaserner og seminarier har fået unge til at blive, og de har lokket nyt blod til. Og mange blev endda hængende, fordi man fik venner og fandt en kæreste.”

Derfor er udarbejdelsen af strategien for tiltrækning af mellemlange videregående uddannelser til Tønder højaktuel, men „uret tikker” dor at få procesplan udarbejdet og styregruppe nedsat. Med bred enighed i kommunalbestyrelsen samt den lokale forankring, glæder jeg mig til gruppens første arbejdsmøde tirsdag 6. april.

Jesper Steenholdt,
medlem af Arbejdsmarkedsudvalget for Venstre
Vennemosevej 29, Abild
6270 Tønder

Mehr lesen

Leserbrief

Mogens Nielsen
„Vindmøller: Spørg borgerne“

Leserbrief

Bernd Carstensen, Højer
„Højkro“

Leserbrief

Harry Sørensen
„Plant et træ i Tønder Kommune“

Leserbrief

Britt Tryde Haarløv
„TØNDERS YDRE“

Leserbrief

Jesper Petersen
„Sønderjyske og grænseoverskridende fremskridt i trafikplan“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Vi skal ha‘ doppeltsporet nu“