Leserbrief

„Lyt til politiet“

Lyt til politiet

Lyt til politiet

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
Apenrade/Aabenraa
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Folketingskandidat und stellvertretendes Mitglied des Regionsrates Süddänemark für Radikale Venstre, Nils Sjøberg, ist der Meinung, dass die dänische Regierung hinsichtlich der Kontrollen an den deutsch-dänischen Grenzübergängen auf die Empfehlungen der Polizei hören sollte.

Regeringen må da lytte til politiet. Når den ikke lytter til os andre. Sådan var min umiddelbare tanke, da jeg forleden så at politiet nu også officielt kalder grænsekontrollen for spild af tid og politimæssige ressourcer.

Alligevel har regeringen netop forlænget den midlertidige grænsekontrol med et halvt år. 

Dermed ser regeringen stort på EU-lovgivning, politiet og alle os andre, som nu i flere år har gjort opmærksom på det meningsløse i  grænsekontrollen.

Det er nu 14. gang, at den midlertidige grænsekontrol er blevet forlænget, siden den blev vedtaget i 2016. Hovedargumentet for grænsekontrollen var og er grænseoverskridende kriminalitet.  

Lytter man til politiet selv, så finder politiet arbejdet med grænsekontrollen som spild af 460 årsværk. Årsværk som kunne bruges til at forhindre og opklare kriminalitet andre steder i Danmark.

Som politiet påpeger i forbindelse med deres nye rapport, så er den midlertidige grænsekontrol til gene for de 13.000 pendlere, som skal passere grænsen hverdag, lastbilchauffører, turister og alle andre lovlydige borgere.

At grænsekontrollen også overtræder Schengenaftalen og bryder EU’s forbud mod diskrimination, det har tilsyneladende  ikke haft betydning for Folketingets flertal. 

Jeg håber derfor, at politiets kritik af grænsekontrollen kan få regeringen på andre tanker. Således kunne regeringen fjerne den midlertidige grænsekontrol fra den ene dag til den anden.

Regeringen kunne også hvis den ønskede grænsekontrol  erstatte den fysiske grænsekontrol med en mere effektiv nummerplade-scanning ved alle grænseovergangene. 

Dermed var der ingen, som kunne køre over grænsen uden at blive kontrolleret af nummerplade-scanningen, som kunne suppleres med politi på alle indfaldsveje i baglandet. Det ville ifølge politiet selv både gøre grænsekontrollen mere effektiv og bruge betydelig mindre medarbejdere.

Derfor: Lyt til politiet - når I ikke vil lytte til os andre.

Det vil gøre hverdagen lettere for de mange tusinde, som lovligt ønsker at passere grænsen. 

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Bjarne Madvig Christensen, Mary-Anna Wraae Grundt, Hans Otto Sørensen
„Hvordan ender Kongsmarkskandalen?“

Leserbrief

Meinung
Allan Søgaard-Andersen
„Bekymret for det ekstreme højre“