Leserbrief

„Lad os plante nogle blomster, og få noget godt for øje og sjæl“

Lad os plante nogle blomster, og få noget godt for øje og sjæl

Lad os plante nogle blomster, og få noget godt for øje og sj

Klaus Eisenhardt
Nordschleswig
Zuletzt aktualisiert um:

Klaus Eisenhardt schlägt vor, nicht genutzte Monokulturflächen mit Blumen zu bepflanzen, damit dem Pflanzen- und Tierleben bessere Bedingungen gegeben werden kann.

Vi er så heldige at vi bor i et af de smukkeste steder i vort kongerige. Vi har en pragtfuld natur, med smukke bakkede bøgeskove, lange sandstrande med blåt flag, åbne vider med kornmarker og grønne ørkner. Arealer med ens formet grøn bevoksning – monokulture, og der bestemt har sin ret i fødevareproduktionen. Der hvor den grønne ørken ikke giver mening, er når der er engarealer hvor benyttelsesgraden er meget lille, bliver vedligeholdt og pænt klippet ned så græsset ikke bliver for langt.

Et konkret eksempel fra min egen baghave her i Rødekro, hvor en ca. 1,5 ha stor græsplæne pænt bliver klippet så ofte, at det til enhver til kunne forveksles med en god golfbane. Problemet er bare at arealet stort set står ubenyttet hen, der er hverken børn der spiller bold, golfspiller der øver deres slag eller løbere der intervaltræner på arealet. Derfor giver det fra mit perspektiv absolut ikke nogen mening, at bruge både mandskabs og jordressourcer, i form af brændstof, på at vedligeholdelse.

Lad os da i stedet plante nogle blomster, til gavn for pante og dyreliv – at vi så tilmed giver de hårdt trængte sommerfugle er levested er jo kun et ekstra plus. Som borgere vil vi få har man noget smukt og se på, og så kan man gå en måneskinstur gennem blomsterengen med sin kære i området.

Klaus Eisenhardt, Nørager 11, 6230 Rødekro

Mehr lesen

Leserbrief

Birte Schultz
„Åbent brev til Aabenraa Byråd angående Loddenhøj Strand“

Leserbrief

Gunnar Pedersen
„Søbadet ,Makrellen‘ ved Sønderstrand?“

Leserbrief

Hans-Jürgen Beck
„Permanent ødelæggelse af stranden i Loddenhøj“

Leserbrief

Severin Sivesgaard
„Besparelser på busdriften strider mod kommunens egen handleplan“

Leserbrief

Nils Sjøberg
„Vis respekt for samlivet over grænsen“

Leserbrief

Rasmus Andresen
„Die Fischbestände müssen nachhaltig geschützt werden“