Leserbrief

„Klimamål: Viseren på uret drejer stadig“

Klimamål: Viseren på uret drejer stadig

Klimamål: Viseren på uret drejer stadig

Bjarne Lund Henneberg
Tondern/Tønder
Zuletzt aktualisiert um:

Die Uhr tickt weiter, um die Klimaziele durch einen verminderten CO-2-Ausstoß zu erreichen , meint der Vorsitzenden der Sozialistischen Volkspartei in Tondern, Barjne Lund Henneberg. Daher sei Windenergie und andere nichtfossile Formen der Energiegewinnung so wichtig. Jeder Bürger, jede Kommune und jedes Land muss auf die CO-2-Bremse treten.

Viseren på uret drejer stadig. I Paris (COP 21) aftalte 196 lande, at vi skulle arbejde målrettet på at begrænse CO2, og dermed temperatur stigningerne til 1.5 og et absolut maksimum på 2.0 grader. De sidste prognoser siger at 1.5 ikke længere er et mål vi kan nå. Vi skal altså sætte fluebenet i enten 2.0, 2.5 eller 3.0 grader.

Det er den vigtigste grund til, at vi både som individ, kommune og land, skal have trådt på CO2 bremsen. Det er vindmøller, både på land og havet en del af. Derfor er SF indstillet på, at vi vælger løsninger, der er indeholdt i de guidelines, som kommunalbestyrelsen har vedtaget. Hvis ikke vi holder temperaturen nede på det der er aftalt i Paris, kommer vi til at se et massivt pres fra klimaflygtninge, der begynder at flytte sig, og mange med kurs mod Europa.

Biodiversiteten er allerede nu voldsomt udfordret, og det vil bare blive endnu værre. For Tønder Kommune vil en vandstandsstigning på mellem 1 og 1.25 meter allerede i dette århundrede, betyde store udgifter i forhold til digerne. Vandet der kommer bagfra helt fra Aabenraa, vil ligeledes betyde store udgifter til klimasikring. I følge Concito (Danmarks Grønne Tænketank med Konservative Connie Hedegård for bordenden) er vi blandt de mest udfordrede ud af Danmarks 98 kommuner, når det gælder problemer med vandstandsstigningerne.

Antallet af borgere til at betale „gildet", bliver færre og færre. Derfor har vi brug for vindmøller, og anden ikke fossil energi, fra både vind, vand og sol. Hvis vi tænker klogt, kan møllerne være med til at skabe udvikling og arbejdspladser. Der skal bruges rigtig meget strøm til el-biler i fremtiden, og om få år, vil både brint og andre moderne brændstoffer blive efterspurgt i hele verden. Regningen for at vi bliver liggende på sofaen, og lade stå til får vores børn.

Det vil jeg og SF ikke være med til, og synes vi skal aflevere en nogenlunde brugbar klode til dem.

Bjarne Lund Henneberg
Formand og kandidat til KV 21 for SF Tønder

Mehr lesen

Leserbrief

Bjarne Lund Henneberg
„Det gode skib Tønder“

Leserbrief

Henrik Frandsen, Barbara Krarup Hansen, Anders Kronborg und Jesper Petersen
„Politiet tættere på borgerne - i hele kommunen“

Leserbrief

Bernd Carstensen, Højer
„Guinnes Rekordbog“

Leserbrief

Mogens Nielsen
„Vindmøller: Spørg borgerne“

Leserbrief

Thore Naujeck
„Nimmt DBU eigene Werte ernst?“

Leserbrief

Renate Sternkopf
„Artikelserie „Mobilität in Nordschleswig"“