Leserbrief

„Ja til robotdoseret medicin“

Ja til robotdoseret medicin

Ja til robotdoseret medicin

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die roboterdosierte Medizin ist ein Gewinn, schreibt Nils Sjøberg. Das Mitglied von Radikale Venstre und der Region Süddänemark fordert in einem Leserbeitrag die Einführung der Methode, die die Patientensicherheit erhöhen soll.

Flere sygeplejersker til direkte patientkontakt. Mindre medicinspild. Mindre forurening. Færre fejl og større patientsikkerhed. Det er de afgørende årsager til, at jeg har fremsat et forslag i Region Syddanmark med robotdoseret medicin.

Ideen ligger i dosispakning af medicin ved hjælp af robotter. I går fik jeg lov til at besøge Sygehus Apoteket i Odense. Her vil en udrulning af robotdoseret medicin på hele sygehuset give hundredvis af sygeplejersker mere tid til patienterne og mindre spild af medicin.

De første tiltag er gjort, men det dækker mindre end halvdelen af Odense Universitets Hospital. Jeg håber nu, at de andre politikere i regionsrådet vil bakke forslaget op, så vi kan få det udbredt til alle sygehuse i Region Syddanmark. Det vil give sygeplejerskerne mulighed for at bruge deres tid på patienterne frem for at stå i medicinrum og tælle piller op.

Alligevel er det kun få steder, at man bruger robotdoseret medicin. Ideen er faktisk ikke ny. Det viser Bettina Wulff Rissør i sin Ph.d. fra 2017. Hendes forskningsprojekt dokumenterede, at det giver færre omkostninger for patienten og mindre sundhedsudgifter for samfundet.

Dosispakket medicin med robotter begrænser fejlmedicinering, som er årsag til længere sygehusindlæggelser og genindlæggelser.

Nye analyser viser, at dosispakket medicin øger patientsikkerheden. Det frigiver op mod 900 stillinger i plejesektoren, giver sygeplejersker mere tid til patienterne og så betyder det, at mindre medicin skal destrueres til skade for miljøet. Analyserne er gennemført af Muusmann og Apotekerforeningen.

Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Mette Marie Hougaard Christensen, der er leder af Farmakologi på Odense Universitetshospital, og Kim Brixen, lægefaglig direktør på Odense Universitets Hospital og Svendborg Sygehus.

Uanset om vi tænker i penge, miljø, arbejdsglæde eller menneskelig kontakt så er robotdoseret medicin en ren vinder. Derfor skal det gennemføres nu.

Mehr lesen

Leserbrief

Antje Beckmann, Elke und Herbert Delfs
„Horups Hotelträume …“

Leserbrief

Meinung
Allan Søgaard-Andersen
„Bekymret for det ekstreme højre“

Leserbrief

Meinung
Uwe Lindholdt
„Natur und Klima können Hand in Hand gehen“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Sundhedsvæsenet i krise“

Leserbrief

Stephan Kleinschmidt
„Sonderburg als kinderfreundliche Stadt und Kommune“

Leserbrief

Meinung
Baltser Andersen, Jan Sørensen, Kim A. Petersen
„Politikervælde eller åbent Borgerdemokrati i Tønder“