Leserbrief

„Ja tak til flere brede aftaler “

Ja tak til flere brede aftaler

Ja tak til flere brede aftaler

UdviklingsRåd Sønderjylland
Nordschleswig/Sønderjylland
Zuletzt aktualisiert um:

Der Entwicklungsrat für Nordschleswig wünscht sich weitere breite Absprachen, um die Wirtschaft und das öffentliche System nach der Covid-19-Zeit in Gang zu bringen.

Med sundhedskrisen COVID 19 og den efterfølgende økonomiske krise fulgte også resolut handlekraft hos borgere, erhvervsliv og myndigheder. Særligt i forhold til den fælles interesse, at bekæmpe virussygdommen og afhjælpe de økonomiske påvirkninger. Den videre udvikling er uforudsigelig og vi har endnu ikke set de fulde konsekvenser – hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk.

Vi ser derfor gerne flere brede aftaler, der giver private og offentlige virksomheder klare langsigtede rammebetingelser. Og gerne udført med samme beslutsomhed som de økonomiske hjælpepakker og den kommunale udligningsreform i Danmark.

Derfor opfordrer vi til, at der landes flere brede aftaler på Christiansborg som en del af det akutte behov for at genstarte den økonomiske vækst i Danmark. Og gerne på nogle af de områder hvor vi alle – før COVID 19 - gik og ventede på nationale politiske afklaringer. Dermed kan der træffes beslutninger om investeringer og udviklingsinitiativer i private og offentlige virksomheder.

De næste måneders forhandlinger på Christiansborg om klima, uddannelsesområdet samt infrastruktur skaber forventninger til at vi også her i Sønderjylland får del i vækstinitiativerne. Dermed løses både nogle af vores strukturelle udfordringer og der skabes grobund for langvarige positive effekter på landsdelens udvikling. Her nogle af vores ønsker til brede aftaler:

En klimaplan der udbygger vores brug af grøn varmeforsyning herunder fx brug af overskudsvarme fra industrien med el-varmepumper, og giver øget incitament til at etablere de nødvendige varmetransmissionsledninger for at flytte varmen til forbrugerne. Og en plan der øger incitamenterne for anvendelse af biobrændstoffer i den tunge transport samt elektrificeringen af persontransporten.

En samlet plan for opretholdelse af uddannelser i hele Danmark. Herunder nye og differentierede finansieringsvilkår, der sikrer private og offentlige virksomheder arbejdskraft til vækst og velfærd – også udenfor de største uddannelsesbyer.

En langsigtet plan for infrastrukturudviklingen i ”Porten til Europa”. Det er en nødvendig fremtidssikring af kapacitet, betjening og bæredygtig udvikling af gods- og persontransporten på vej og jernbane mellem Vestdanmark og Nordeuropa i hele Jyllandskorridoren.

Af UdviklingsRåd Sønderjylland (URS), formand Direktør Leif Friis Jørgensen, Naturmælk, Næstformand, Borgmester Thomas Andresen, Aabenraa Kommune, Borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg Kommune, Borgmester H.P. Geil, Haderslev Kommune, Borgmester Henrik Frandsen, Tønder Kommune.

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Asger Christensen
„Stop svineriet med dåser i naturen“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Stine Bosse skærer sin målgruppe i EP-valgkampen“

Leserbrief

Herrmann Augustin Günter Weitling
Hermann Augustin
„Mit Günter Weitling – einen guten und treuen Freund verloren“

Leserinnenbrief

Meinung
Signe Bekker Dhiman
„Aktivitäten schaffen, die uns vom Bildschirm wegbringen“

Leserbrief

Meinung
Barbara Krarup Hansen
„Afvisning fra Ankestyrelsen“

Leserbrief

Meinung
Philip Tietje
„Elefanten i rummet er i Aabenraa en hval“