Leserbrief

„Grænseregion: Pæne ord uden handling“

Grænseregion: Pæne ord uden handling

Grænseregion: Pæne ord uden handling

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

In seinem Leserbrief geht NIls Sjøberg auf die Reisebeschränkungen und deren Folgen für das Grenzland ein.

Frygten for ny corona i Danmark blokerer fortsat for kontakt over grænsen. Regeringen vil fortsat ikke åbne øjnene for situationen i grænselandet.

Regeringen har netop besluttet at fastholde rejsebegrænsningerne. Det betyder, at kontakten over grænsen kan være begrænset lang tid endnu.

Endnu engang blev beslutningen truffet uden, at regeringen forsøgte at finde en fælles løsning for mindretallene. Det burde være sket i et samarbejde med delstatsregeringen i Slesvig-Holsten.

Rejserestriktionerne indebærer, at man skal præsentere en negativ test ved indrejse i Danmark. Testen må højst være 24 timer gammel. 

Når rejsende ankommer til Danmark, skal de være isoleret i 10 dage. Karantænen kan dog afkortes, hvis man får to negative koronatest efter ankomsten.

Det er naturligvis godt, at man passer på med smitten. Men der må findes en fælles løsning mellem den danske regering og delstatsregeringen i Slesvig-Holsten. En løsning, som gør det muligt for det tyske og det danske mindretal og for de 12.000 pendlere, som skal over grænsen, at få hverdagen til at fungere.

Det er derfor uacceptabelt, at grænselandet bliver glemt. Det blev også glemt, da samtlige Folketingets partier gennemførte en plan for en genåbning af Danmark uden at tage hensyn til grænselandets borgere og de mange pendlere.

I sidste uge sagde udenrigsminister Jeppe Kofod, at "Den tillidsfulde og åbne sameksistens i grænseregionen er en model for Europa og for verden."

Men den tillidsfulde og åbne sameksistens er ikke nogen selvfølge. Det har taget generationer at etablere. Det skal der værnes om og arbejdes for. Derfor er det beskæmmende, når det danske Folketing og den danske regering over et glemmer grænseregionen og minoriteterne i forbindelse med genåbningen og de nye rejsebegrænsninger. Det er afgørende, at de folkevalgte medvirker til at skabe et reelt grundlag for livet i grænseregionen.

Det er nu at de pæne ord, som Jeppe Kofod formulerede ved den netop underskrevne Venskabserklæring, skal stå sin prøve. Det er ikke nok at tale om grænseregionen og minoriteternes betydning ved festlige lejligheder. For hvad hjælper det med pæne ord, når de ikke udføres i reel handling?

Nils Sjøberg, Radikal folketingskandidat i Sønderjylland, tidligere medlem af Folketinget

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Ønskes: Et Danmark i balance!“

Leserbrief

Meinung
Baltser Andersen
„Offene Frage für Slesvigsk Parti“

Leserinnenbeitrag

Meinung
Kirsten Nørgård Christensen
„Genbrugspladser også i landdistrikter“