Leserbrief

„Grænsen skal åbnes for mindretallene“

Grænsen skal åbnes for mindretallene

Grænsen skal åbnes for mindretallene

Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Die Grenze zu Deutschland hätte nach Meinung von Niels Sjøberg, Abgeordneter im Folketing für Radikale Venstre, bereits seit dem 15. Mai geöffnet sein sollen. Es sei deshalb traurig zu sehen, dass die positiven Worte über die Minderheiten in der Neujahrsansprache der Staatsministerin nicht in konkrete Handlung umgesetzt würden.

Jeg er dybt skuffet over at åbningen af grænsen til Slesvig-Holsten skal vente på, at den danske regering får lavet en aftale med Sverige.

Grænsen til Tyskland skulle efter min opfattelse have været åbnet allerede den 15. maj, da den Tyske Forbundsstatsregering og den Slesvig-Holstenske regering lagde op til forhandlinger om en aftale om en gradvis genåbning.

Det er trist, når pæne ord om det dansk og tyske mindretal i statsministerens nytårstale kun bliver til snak fra regeringens side og ikke resulterer i handling.

Jeg har derfor skrevet til den danske statsminister og opfordret til, at Danmark begynde med at åbne grænsen for borgerne i Slesvig-Holsten, da smittetrykket i Slesvig-Holsten er lavere end det, vi har nord for grænsen. Med et konkret forslag om at dokumentere, hvor man kommer fra med brug af sundhedskortet, som kan bruges til at dokumenterer, at formålet med rejsen er anerkendelsesværdigt (lever op til kravene). Grænsekontrollen kan også – som Flensborg Avis foreslår – se på nummerpladerne.

Desuden har jeg nu efter flere ugers rykken fået tilsagn om, at jeg får den danske justitsminister i samråd torsdag den 4. juni. Her vil jeg i første omgang arbejde for at få åbnet grænsen for borgere i Slesvig-Holsten, så mindretallene på begge sider af grænsen kan få en så normal tilværelse som mulig.

Nils Sjøberg, MF, Radikale Venstre
Rytterknægten 6, Kolding

Mehr lesen

Leserbrief

Brigitte Handler
„Eigene Trägerschaft mit eigenem Vorstand für den Knivsberg“

Leserbrief

Sofie Knauer
„Eine sehr traurige Entscheidung“

Leserbrief

Bianca Auras Prill
„Schade, dass René als Chef einfach gekündigt wurde“

Leserbrief

Flemming Nielsen
„Ingen ære at kæmpe som tysk soldat under 2. Verdenskrig“

Leserbrief

Kerstin und Dirk Jürgensen
„Photovoltaik Anlage Fogderup Umgebung“

Leserbrief

Jan Køpke Christensen
„Glade vanvid med tvang over for elever“