Meinung

„Godt Nytår!“

Godt Nytår!

Godt Nytår!

Knud A. Sveistrup
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Der Jahresrückblick des Regionalsenders TV Syd ist erschienen. Foto: Unsplash

Der Vorsitzende des TV-Kanals DKSyd blickt auf das Jahr 2020 zurück und wagt den Blick nach vorne.

Godt Nytår!

I anledning af det kommende årsskifte sender Grænselandets TV-kanal DKsyd denne information, omhandlende kort tilbageblik, årets udfordringer samt blik ind i 2021.

DKsyds mission ”Vi bringer den interessante fortælling fra den dansk-tyske grænseregion” er gennem året blevet bragt mere tydeligt i spil – og vi har derigennem fortsat transformationen fra lokal-TV til regional aktør i Grænselandet med tilhørende forankring og konsolidering. På den måde har vi bidraget til, og samtidig udfordret, den sønderjyske selvforståelse. Og så er det lykkedes at opnå Radio- og TV-nævnets forlængelse af kanalens programperiode frem til udgangen af 2025. Dermed har vi en årrække til at bringe DKsyd til nye højder med finansiel støtte fra bl.a. Kulturministeriet.

Gennem 2020 er der endvidere indledt et samarbejde med TV-kanalen dk4. Det betyder, at udvalgte kvalitetsproduktioner – både programserier og individuelle produktioner med landsdækkende vedkommenhed – bliver sendt til seere i hele landet. Det kan vi med rette være stolte af. Eksempelvis bliver hele vores egenproducerede programserie ”Adskilt – Genforenet – Efterladt” i anledning af Genforeningsmarkeringen 2020 distribueret til hele Danmark, hvilket vil fortsætte frem til medio 2021.

Årets udfordringer

I øvrigt har vi gennem året gennemført andre tematiske produktioner fra hele Sønderjylland – senest miniserien ”Jul i Grænselandet” med optagelser fra de 4 sønderjyske købstæder, hvilket er blevet godt modtaget i hele landsdelen. Ultimo året er produceret en testversion af ny sønderjysk programserie med titlen ”Kend din Fugl” med lovende resultat, som der bygges videre på i 2021.

Hertil kommer opstart af programserie forud for kommunalvalget i 2021 med titlen ”KV2021 – DIN STEMME”, hvor vi frem mod valgdagen den 16. november 2021 producerer 20 afsnit, hvori medvirker byrådskandidater fra hele Sønderjylland. Endvidere har vi fortsat den positive udvikling, hvor der i stærkt øgede mængder genereres trafik gennem DKsyds digitale platforme – herunder web-TV på dksyd.dk.

Ved det nye års begyndelse beskæftiger DKsyd 5 fastansatte og praktikanter - herunder 3 studiepraktikanter indenfor multimediedesign fra Erhvervsakademi Sydvest. Endvidere er vi nu oppe på knap 20 proaktive frivillige, hvoraf flere er nye talenter med særlige interesser indenfor medieuniverset. Organisatorisk har vi styrket bestyrelsesarbejdet med tilgang af stærke journalistiske kompetencer. Dermed er vi på de overordnede linier godt rustet til at sikre Grænselandets TV-kanal fremdrift i tiden fremover.

Naturligvis har vi gennem 2020 været udfordret i vort virke af de kendte coronarelaterede begrænsninger – herunder eks. planlagte filmoptagelser i større fora. Dog har vi ikke gjort brug af Radio- og TV-nævnets dispensation fra kravet om 2 timers nye udsendelser ugentligt – det er gennem anvendelse af bl.a. virtuelle filmoptagelser lykkedes at opretholde stort set fuld produktionskapacitet. Dog har vi kort efter opstart af programserien ”Bright Digital Future” måttet sætte serien på standby – den er sammen med den relaterede ambitiøse vækstkonference udskudt til gennemførelse i 2021.

Blik ind i 2021

Det nye år indledes med en reportage, hvor vi den 1. januar sender virtuelle nytårsinterviews med formanden for Region Syddanmark samt borgmestrene for Aabenraa, Sønderborg og Tønder Kommune – de får alle muligheden for at afsløre visioner for det kommende år samt bringe en nytårshilsen. Og straks fra starten af 2021 fortsættes processen med øget redaktionel spændvidde i hele Grænselandet – vi skal fortsat iscenesætte og synliggøre de interessante og profilskabende fortællinger.

Derved kan DKsyd bidrage til, at landsdelen kommer ud af den velkendte sønderjyske solformørkelse – Grænselandet har mange gode ting at byde på, som sagtens kan medvirke til rekruttering og bosætning af kvalificeret arbejdskraft samt tiltrække nye investeringer og uddannelser. Vi vil målrettet eksponere landsdelens mangfoldighed indenfor erhverv og arbejdsmarked tillige med kultur og historie, hvortil hører de mange historiske bygningsværker.

For at kunne indfri DKsyds ambitioner skal samarbejdet med kommuner, organisationer, foreninger og andre centrale aktører udbygges. Vi er på rette vej med aktuelle drøftelser om mulige fremtidige samarbejdsrelationer, der kan blive særdeles værdiskabende for landsdelen. Derfor vil bestyrelsen straks ved årets start fortsætte bestræbelserne på at tilvejebringe det fornødne grundlag for den videre udvikling af TV-kanalens redaktionelle slagkraft – i hele Grænselandet.

Sluttelig sender Team DKsyd til vore følgere, samarbejdspartnere og øvrige interessenter de bedste ønsker for et Godt Nytår. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet om den fortsatte udvikling af Grænselandets TV-kanal.

Godt Nytår!

Mehr lesen

Leserbrief

Gerhard Bertelsen
„Mehr Ausbildungen nach Sonderburg“

Leserbrief

Dänische Kulturvereine und -organisationen
„Åbent brev til statsminister Mette Frederiksen fra Danmarks kulturliv“

Leserbrief

Jan Prokopek Jensen
„Panik bei Venstre und DF?“

Leserbrief

Nicky und Manfred Koch Vogt
„Mobning af ansatte accepteres i den tyske børnehave“