Leserbrief

„Lillebælt-samarbejde vejrer morgenluft“

Lillebælt-samarbejde vejrer morgenluft

Lillebælt-samarbejde vejrer morgenluft

Stephan Kleinschmidt
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Foto: Unsplash

Lasst uns das Gewässer im Kleinen Belt gemeinsam retten, schlägt Stadtratsmitglied Stephan Kleinschmidt vor. In seinem Leserbrief verweist er auf die Möglichkeit, auch die Partner südlich der Grenze mit einzubeziehen.

Kommuner vest og øst for Lillebælt sender en fælles stærk appel til miljøministeren og beder om hjælp til at redde havmiljøet i Lillebælt. Anledningen er et kraftigt iltsvind i det sydlige Lillebælt og Det Sydfynske Øhav. Det er helt i Slesvigsk Partis ånd både at trække i arbejdstøjet for miljøet og biodiversiteten i Lillebælt, og at de danske kommuner involverer relevante tyske aktører når det gælder konkrete handlinger.

At Lillebælt-kommunerne sammen slår alarm er godt og statuerer et eksempel. Samarbejde på tværs er en forudsætning for at nå i mål når det gælder miljøet i fjord, sund og bælt. Men samarbejdet kan også være til gavn inden for områderne infrastruktur, uddannelse, erhverv og turisme - forudsat at vi fortsætter dialogen.

Det vil vi i Slesvigsk Parti. Vi foreslår at udbygge og fæstne samarbejdet i kølvandet på det aktuelle initiativ. Rammen herfor kunne være et geografisk målrettet områdeinitiativ, der kan igangsætte og understøtte konkrete indsatser, der fremmer vækst og udvikling i det sydlige Lillebæltsområde.

Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, Parkgade 10, Sønderborg

Mehr lesen

Leserbrief

Gerhard Bertelsen
„Mehr Ausbildungen nach Sonderburg“

Leserbrief

Dänische Kulturvereine und -organisationen
„Åbent brev til statsminister Mette Frederiksen fra Danmarks kulturliv“

Leserbrief

Jan Prokopek Jensen
„Panik bei Venstre und DF?“

Leserbrief

Nicky und Manfred Koch Vogt
„Mobning af ansatte accepteres i den tyske børnehave“

Leitartikel

Kerrin Jens
Kerrin Jens Hauptredaktion
„Na, wie geht’s?“