Yussuf Poulsen scorer to nemme mål i pokalsejr over HSV

Leipzig
FBL-GER-CUP-LEIPZIG-HAMBURG Foto: Ronny Hartmann/Ritzau Scanpix

Yussuf Poulsen blev dobbelt målscorer i Leipzigs 4-0-pokalsejr over HSV. Poulsen havde ikke scoret i 178 dage.

For første gang i et halvt år har landsholdsangriberen Yussuf Poulsen fået nettet til at blafre i en betydende fodboldkamp.

Tirsdag aften blev han den store pokalhelt for RB Leipzig, der på hjemmebane vandt 4-0 over Hamburger SV fra den næstbedste række.

Danskeren scorede sit holds to første mål i løbet af en periode på to minutter i sidste del af første halvleg.

Ved sin første scoring skulle danskeren kun koncentrere sig om at dirigere bolden det sidste stykke over stregen efter Mohamed Simakans fornemme oplæg.

To minutter senere blev Poulsen så dobbelt målscorer efter en næsten lignende situation. Denne gang var det André Silva, der satte danskeren op til en nem scoring.

- Før kampen snakkede vi om, at jeg ofte scorer i pokalkampene. Jeg havde lovet at score mindst et mål, men desværre indgik jeg ikke noget væddemål om det, siger Yussuf Poulsen til Leipzigs hjemmeside.

Før tirsdagens fuldtræffere skulle man tilbage til 23. april for at finde Poulsens seneste scoring. Siden dengang har en skade dog også holdt den løbestærke dansker på sidelinjen i en periode på tre måneder.

- Det var dejligt at kunne spille fra start igen uden smerter, siger Yussuf Poulsen.

I anden halvleg udbyggede Mohamed Simakan og Benjamin Henrichs hjemmeholdets føring.

Også VM-bejleren Marcus Ingvartsen kom på måltavlen i den tyske pokalturnering tirsdag aften. Mainz-angriberen scorede til 2-0, da Mainz vandt 3-0 ude over Lübeck.

Robert Skov befandt sig i oplæggerens rolle to gange, da Hoffenheim ekspederede Schalke 04 ud af pokalturneringen med en 5-1-sejr. Også Jacob Bruun Larsen fik spilletid for Hoffenheim i pokalkampen.