Sport - Ritzau

Politikere kræver bedre fordeling af engelsk fodboldøkonomi

Politikere kræver bedre fordeling af engelsk fodboldøkonomi

Politikere kræver bedre fordeling af engelsk fodboldøkonomi

Ritzau
London
Zuletzt aktualisiert um:
FILES-FBL-ENG-PR-MAN CITY-GUNDOGAN Foto: Oli Scarff/Ritzau Scanpix

Premier League-klubberne skal dele deres enorme indtægter med resten af engelsk fodbold, kræver politikere.

De bedste engelske fodboldklubber har så enorme indtægter, at det destabiliserer fodbolden i England.

Det mener flere politikere i det britiske parlament. De melder sig gennem lovgivning klar til at tvinge Premier League-klubberne til at dele en større del af deres indtægter nedad i klubsystemet.

Det beretter tv-stationen BBC.

- Hvis ikke fodbolden selv kan tage sig sammen og sikre en mere fair fordeling af indtægterne, så risikerer vi, at flere klubber kollapser, hvilket har store konsekvenser ude i lokalmiljøerne.

- Det er i alles interesse, at dette bliver ordnet hurtigt, siger Caroline Dinenage, der er formand for parlamentets udvalg for kultur, medier og sport.

En nylig rapport udarbejdet på vegne af udvalget har konkluderet, at den britiske regering bør udpege en uafhængig regulator, hvis ikke fodboldens egne myndigheder kommer med en løsning.

Den britiske regering har desuden tilkendegivet, at man til efteråret er parat til at fremsætte et forslag, hvis ikke der snarest findes en løsning.

Selv om der gennem længere tid har været kritik af distributionen af penge i engelsk fodbold, så er holdningen hos Premier League-klubberne, at de allerede deler tilstrækkeligt med de øvrige klubber.

De 20 klubber i Premier League har tidligere hævdet, at de allerede afgiver 15 procent af deres indtægter nedad i systemet.

Det sker blandt andet i form af de såkaldte faldskærmspenge, der skal sikre nedrykkere fra Englands bedste række en blødere økonomisk landing i den næstbedste række.

Premier League-klubberne har også henvist til, at de under coronakrisen sendte en hjælpepakke på 250 millioner pund (2,2 milliarder kroner) til trængte klubber længere nede i de engelske divisioner.

Formand for ligaorganisationen English Football League (EFL), Rick Parry, har udtalt, at han ønsker sig, at 25 procent af tv-indtægterne i engelsk fodbold samles i en fælles pulje.

For halvandet år siden berettede flere engelske medier, at indtægterne for salg af tv-rettigheder af Premier League over en treårig periode samlet set havde passeret 10 milliarder pund (86 milliarder kroner).

/ritzau/

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Poul Harald Holm, Mirjam Fibiger Olesen, Ester Esmarch, Henrik Lydeking
„Kristendemokraterne: Tør i lytte til os lokale omkring grænsekontrollen?“