Oliver Bjorkstrand leverer mål og assist i NHL-sejr

Seattle
NHL: Seattle Kraken at St. Louis Blues Foto: Jeff Le/Ritzau Scanpix

Seattle Kraken med Oliver Bjorkstrand på holdet vandt hjemme 7-4 natten til fredag over Carolina Hurricanes.

Danske Oliver Bjorkstrand var i strålende spillehumør natten til fredag dansk tid, da hans hold, Seattle Kraken, på hjemmebane slog Carolina Hurricanes 7-4.

Sejren er Seattles første i denne sæson, og holdet bevæger sig dermed væk fra sidstepladsen i den vestlige konference.

Der var ellers lagt op til en danskerkamp, men Carolina Hurricanes måtte i opgøret undvære danske Frederik Andersen i målet.

Den danske keeper udgik af holdets seneste opgør natten til onsdag, da han efter få minutter fik en puck skudt lige på masken.

Andersen havde ellers trænet med holdet inden kampen mod Seattle, men var ikke blevet fuldt klar til at være med på holdkortet.

Seattle satte sig på begivenhederne fra kampens begyndelse og førte efter første periode med 3-1, uden Bjorkstrand endnu havde rørt på sig.

Danskeren kom dog i gang i anden periode, da han lagde op til Seattles 4-1-føring.

I sidste periode lagde Bjorkstrand op til endnu en scoring til 5-3, inden han også selv indtog den scorende rolle, da han lukkede kampen med en scoring i et tomt Carolina-mål til 7-4.

Det var Bjorkstrands første scoring i denne sæson, hvor han nu også er noteret for tre oplæg.

Også Nikolaj Ehlers kom på pointtavlen, da han natten til fredag dansk tid var i aktion for Winnipeg Jets.

Den danske forwards hold tabte 3-5 på hjemmebane til den forsvarende mester, Vegas Golden Knights, men undervejs gjorde Ehlers, hvad han kunne for at hjælpe sit hold.

Danskeren lagde således op til både 2-3-reduceringen og udligningen til 3-3, men lige lidt hjalp det, da Vegas i de sidste fem minutter med to scoringer sikrede udeholdet sejren.