Dansk kajakroere tager to VM-guldmedaljer

Duisburg
ICF Kayak and Canoe World Cup in Poznan Foto: Jakub Kaczmarczyk/Ritzau Scanpix

Emma Aastrand, Frederikke Hauge Matthiesen og Mads Brandt Pedersen vandt søndag guld ved VM i kano og kajak.

VM i kano og kajak i tyske Duisburg sluttede med flere danske højdepunkter.

På sidstedagen vandt først Emma Aastrand og Frederikke Hauge Matthiesen guld i 500 meter toerkajak efter en overlegen finalepræstation.

Derefter lukkede Mads Brandt Pedersen VM ved at tage guld i 5000 meter enerkajak.

Aastrand og Matthiesen var næsten et sekund hurtigere end polakkerne på andenpladsen.

- Alt gik efter planen, og som vi havde talt med vores træner om. Det lykkedes perfekt for os, siger Frederikke Hauge Matthiesen i et vinderinterview vist på DR.

Mads Brandt Pedersen var overlegen i sin finale og vandt med 14 sekunder ned til portugisiske Fernando Pimenta.

Det er Pedersens anden VM-medalje i karrieren, men den første af guld. I 2021 vandt han bronze på samme distance.

Det er første gang, Emma Aastrand og Frederikke Hauge Matthiesen når helt til tops ved et stort mesterskab. I juni vandt de sølv ved European Games i Krakow.

I VM-finalen var danskerne ude af starthullet som en raket og tog straks kontrol over løbet.

Polakkerne fik dog efterhånden fart i båden, og midtvejs var de to både helt lige. Men slutspurten tilhørte danskerne.

Da først Aastrand og Hauge Matthiesen hævede kadencen, var der ingen tvivl om, hvor guldet ville ende. De krydsede målstregen i tiden 1 minut og 39,856 sekunder.

Efter VM-triumfen kan den danske duo næppe undgå at blive nævnt blandt medaljefavoritterne inden næste års OL i Paris.

- Der er stadig masser af hårdt arbejde forude, og der er stadig 11 måneder til OL.

- Vi fortsætter med at kæmpe og arbejde hårdt, for der er mange gode hold, der ikke kommer til at lægge sig ned. Men det gør vi heller ikke. Vi er klar til kamp, siger Emma Aastrand.

Hun vandt lørdag sølv på samme distance i enerkajak og rejser dermed hjem fra VM med to medaljer.