Leserbrief

„Lokalpolitikerne i Tønder Kommune må lære rettidig omhu“

Lokalpolitikerne i Tønder Kommune må lære rettidig omhu

Lokalpolitikerne i Tønder Kommune må lære rettidig omhu

Baltser Andersen
Lügumkloster/Løgumkloster
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Baltser Andersen von der Einheitsliste meint, dass die Lokalpolitikerinnen und Lokalpolitiker in Tondern kritischer sein müssen, bevor sie Investitionsprojekte absegnen. Er bezieht sich auf die Pläne der deutschen Gesellschaft Überseeinsel GmbH in Havneby.

Enhedslisten finder det glædeligt, at lokalpolitikere i Tønder kommune endelig ser mere kritisk på de store anlægs- og udbudsprojekter, som kommer til at belaste Rømøs bevaringsværdige natur.

Det tyske selskab Ûberseeinsel GmbH med hovedsæde i Bremen overtog en projektgrund ved Havneby i januar 2021 med den klare klausul, at der inden 31. december samme år skulle ansøges om byggetilladelse til opførelse af 72 boligenheder, som selskabet vil opføre.

Denne klausul er ifølge Jydske Vestkysten ikke opfyldt, hvilket åbner en mulig juridisk bagdør, som kan stoppe eller relancere hele processen, hvilket et politisk flertal på 5 partier i kommunalbestyrelsen nu lægger op til. Fint, men man er jo lidt sent ude. Allerede i januar 2022 skulle man have indledt dette skridt, fordi den givne klausul ikke var opfyldt. De folkevalgte i kommunalbestyrelsen burde i stedet for den sædvanlige praksis med ivrig blåstempling af allehånde anlægsprojekter have været mere kritiske og mere vågne helt fra starten. Med Enhedslisten inde i kommunalbestyrelsen efter næste valg vil vi sikre en langt større grad af analyse, forundersøgelser og kritisk belysning af alle sådanne projekter, og vi vil arbejde ihærdigt for øget borgerindflydelse på processer og beslutninger i alle egne af kommunen. Hverken Rejsby, Agerskov, Rømø eller andre egne og byer skal ignoreres eller marginaliseres. Der er brug for et vendepunkt, og det vendepunkt består i en langt mere dynamisk og folkelig debat kombineret med øget borgerdeltagelse. Det er den linje, jeg kan garantere ved at sidde med ved bordet og med aktindsigt hele vejen rundt.

Baltser Andersen,
lærer og forfatter samt kontaktperson for Enhedslisten Tønder
Aabenraavej 31,
6240 Løgumkloster

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Erik Haarløv
„Testmøller i marsken“

Leserbrief

Meinung
Henning Ravnborg Kristensen
„Tønder Station“

Leserbrief

Meinung
Allan Svendsen
„Invitation til Klima- og Energiminister Lars Aagaard og Henrik Frandsen“

Leserbrief

Meinung
Karina Lorentzen Dehnhardt
„SF vil bevare retskontoret i Tønder“