Leserbrief

„SF vil bevare retskontoret i Haderslev“

SF vil bevare retskontoret i Haderslev

SF vil bevare retskontoret i Haderslev

Karina Lorentzen Dehnhardt
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:
Karina Lorentzen Dehnhardt (Mitte) bei einem Besuch der Woyenser Einrichtung „Forældrehuset“. Hier ist sie mit Leif Storgaard und Hanne Pedersen von SF in Hadersleben zu sehen. Foto: Ute Levisen

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Die Folketingspolitikerin Karina Lorentzen Dehnhardt warnt davor, dass im Rahmen einer Strukturänderung der kleinen Gerichtsbarkeiten in Dänemark wenig gewonnen wäre – im Gegenteil.

Lige nu forhandler Folketingets partier om en ny domstolsaftale. En ny aftale kan få store konsekvenser for byrettens syd- og sønderjyske retsafdelinger - de såkaldte bitingsteder og afdelingskontorer. Sådan et findes i Haderslev.

For hvis Folketingets partier følger den ekspertgruppe, der er kommet med anbefalinger om at kigge på strukturen, så kan det i sidste ende koste bitingstedet i Haderslev. Det såkaldte Rørdam-udvalg har nemlig vurderet, ”at det vil være retssikkerhedsmæssigt forsvarligt at nedlægge enten de ubemandede bitingsteder eller alle bitingstederne inklusive afdelingskontorerne” og anbefaler, at der arbejdes videre med at analysere konsekvenserne af at nedlægge bitingsteder som led i en samlet analyse af domstolsstrukturen.

Fordelene ved at nedlægge bitingssteder og retskontorer, er åbenlyst, at der kan spares lokaler og kørsel og rejsetid for dommerne, der typisk kommer fra hovedretterne.

Men jeg vil hellere gå en anden vej. Bitingstederne og retskontorerne skal bevares. Det giver borgerne mulighed for at få behandlet sagerne tættere på deres bopæl. For lukker retskontoret i Haderslev, skal folk til hovedretten i Sønderborg. Det vil være en kraftig forringelse af tilgængeligheden, og det kan virke mærkeligt at nedlægge bitingsteder, når vi nu har bygget flere nærpolitistationer for at få politiet tættere på borgere.

I stedet bør vi se på, hvordan man kan styrke bitingstederne og retskontorerne, så flere sager kan behandles her, ligesom videoudstyr i lokalerne vil kunne gøre det nemmere for vidner i en sag at møde ind i Haderslev og undgå at køre den lange vej til Sønderborg. Derfor vil SF kæmpe for at bevare dem og for balancen mellem land og by.


Retsordfører og landdistriktsordfører for SF,
Karina Lorentzen,
Sindalvej 4, 6000 Kolding

 

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“