Leserbeitrag

„Mindeord over Claus Andersen“

Mindeord over Claus Andersen

Mindeord over Claus Andersen

Eric Vesterlund
Woyens/Vojens
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Eric Vesterlund erinnert an seinen guten Freund Claus Andersen, der am 5. Mai verstorben ist.

Min gode ven Claus Andersen døde på Aabenraa sygehus den 5. maj 2024 – 76 år gammel.

For godt 3 år siden blev Claus ramt af blodpropper i hjernen. Claus blev invalideret, og trods ihærdig genoptræning kom han ikke ”på benene” igen. Han tilbragte, indtil sin død, hverdagen i en kørestol. 

Claus var uddannet Cand. Jur. – blev ansat som Vicedirektør i Teknisk Forvaltning i Kolding Kommune. Herefter blev han Souschef i Vojens Kommune. Efter kommunesammenlægningen varetog han jobbet som beredskabschef i Haderslev Kommune indtil han gik på pension.

I en årrække var Claus formand for Vojens Fjernvarme. Det vakte opsigt den 11. maj 2012 hvor Vojens Fjernvarme, med Claus som formand, indviede verdens tredje største solvarmeanlæg. 

Tidligere har Claus været udstationeret på den Danske Ambassade i Washington, USA, hvor han i 3 år arbejdede i udenrigsministeriet. Claus elskede USA, en af ”hans drømme” var at opholde sig 6 måneder i Florida i vinterhalvåret, 6 måneder i hans hus i Sverige i sommerhalvåret. 

I cirka 40 år har Claus og jeg nydt hinandens varme og gode venskab. Claus var min gode jagtkammerat, min glade golfven, min super bridgemakker, og vi havde mange dejlige ture sammen til hans pragtfulde røde træhus, midt i skoven, i Sverige. 

Heldigvis havde invalideringen ikke ramt hans høje intelligens niveau. Claus fulgte med i sport, politik, dagens nyheder, og han var stadig en habil bridgespiller.

Tak til Erik Hørlyk og Carsten Malmstrøm, i var altid klar når vi skulle til Vojens og spille bridge med Claus. Det glædede ham overordentligt meget når vi mødte op, og i viste samtidig i ikke svigtede en god ven i en tid hvor han havde allermest brug for jer. 

Claus og jeg har gennem årenes forløb haft mange gode og dybe samtaler omkring vores fælles interesser, jagt, golf, bridge, inden- udenrigspolitik, og i øvrigt hvad der ellers rørte sig i hverdagens begivenheder. 

En klog mand har engang sagt: ”Hvis du altid giver mig ret, bliver jeg i tvivl om du er min ægte ven”

Jeg var ikke i tvivl, Claus var en ægte ven med klare holdninger og meninger. Vi var ikke enige om alt, men vi respekterede hinandens synspunkter, og vi var aldrig i nærheden af at blive uvenner. 

Tak for mange gode år vi har haft sammen Claus, jeg savner dig og tænker tit på dig. Jeg håber du hviler i fred og ro, måske mødes vi igen – hvem ved?

Æret være Claus Andersens minde.

 Eric Vesterlund, Rosenbakken 82, 6100 Haderslev

 

Mehr lesen

Nachruf

Meinung
Eric Vesterlund
„Claus Andersen in memoriam“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“