Leserbrief

„Har politikerne glemt, hvem de repræsenterer?“

Har politikerne glemt hvem, de repræsenterer?

Har politikerne glemt hvem, de repræsenterer?

Frank Truelsen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Lokalpolitiker Frank Truelsen von den Haderslebener Volkssozialisten kritisiert die Entscheidung der Mehrheit im Kommunalvorstand, Anzeige gegen Unbekannt bei der Polizei zu erstatten, nachdem vertrauliche Informationen an die Medien geleakt worden waren.

Unsere Leserbriefe spiegeln die persönliche Meinung des Autors bzw. der Autorin wider. Die hier aufgeführten Argumente und Informationen wurden von unserer Redaktion nicht faktengeprüft.

Adskillige politikere har i kølvandet på skoleledersagen ytret ønske om at genskabe tillid og gennemsigtighed i Haderslev Kommune.

Så er det jo den helt rigtige vej at gå, at man nu politianmelder hele kommunalbestyrelsen, og opfordrer whistlebloweren til at melde sig selv.

Bevares – det handler ikke om whistleblower-ordningen, men om et læk af fortrolige oplysninger (oplysninger, som i min optik burde have været offentligt tilgængelige fra dag et).

Men min pointe er, at økonomiudvalget med beslutningen om at politianmelde hele kommunalbestyrelsen for lækket, netop cementerer at man ikke er i stand til at praktisere gennemsigtighed og tillid.

Lige præcis denne handling gør jo, at medarbejdere fremover ikke vil bruge whistleblower-ordningen, da man jo så risikerer at få ørerne i maskinen.

Jeg sidder med en fornemmelse af, at vores politikere egentlig helst ville være foruden borgere, presse og offentlighed, så man kunne sidde og beslutte og bestyre uden nogens indblanding.

Der skal simpelthen andre boller på suppen!

Vores kommune er ikke tjent med en politisk ledelse, der ganske enkelt ikke kan finde ud af hvordan man skaber gennemsigtighed, tillid og ordentlighed og som i en krisesituation har vist sig at være handlingslammet og tavs – og tydeligvis helst så problemerne forsvinde af sig selv.

Borgernes tillid til den kommunale forvaltning og politikerne er anstrengt. For at genskabe tilliden, kræver det gennemsigtighed, åbenhed og handlekraft, og det kræver ordentlighed både indadtil og udadtil. Det nytter ikke at vi har en forvaltning, der helst lukker sig om sig selv og en politisk ledelse, der synes at have glemt, hvem de repræsenterer.

Frank Truelsen
Medlem af SF
Øsby Kirkevej 8
6100 Haderslev

 

Mehr lesen

Leserbeitrag

Meinung
Eric Vesterlund
„Mindeord over Claus Andersen“

Leserbrief

Meinung
Flemming Elmdal Kramer
„Så fik den lille ræv Bamseline fred! Eller gjorde hun?“

Leserbrief

Marie Skødt
„Bare whistleblower-ordningen havde vist sit værd!“

Leserbeitrag

Marie Skødt
„Ein schwieriger Balanceakt“