Leserbrief

„Gebt dem Hafen und der Kaserne eine Pause“

Gebt dem Hafen und der Kaserne eine Pause

Gebt dem Hafen und der Kaserne eine Pause

Søren Østergaard
Sonderburg/Sønderborg
Zuletzt aktualisiert um:
Auf dem Gelände der Kaserne sollten keine weiteren Gebäude gebaut werden, sagt Søren Østergaard in seinem Leserbrief. Foto: Unsplash

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Søren Østergaard von der Partei Fælleslisten äußert sich in seinem Leserbrief zu den Plänen der Kommune, auf dem Gelände der Kaserne ein Motel zu bauen.

Et lille flertal i byrådet vil gerne have endnu mere bebyggelse på kaserneområdet. Fælleslisten vil gerne støtte de partier der vil bevare kaserneområdet som det ligger i dag. Det lykkedes at skabe basis for at bevare og bruge kasernens bygninger, i øvrigt med en meget fin løsning der tilgodeser både bygninger og foreninger og endelig har man også fundet en liberal anvendelse af de gamle værkstedsbygninger. Eventstedet Sergenten er en særdeles flot løsning med respekt for bygningerne.

Men desværre kan Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti sekunderet af Enhedslisten, ikke nøjes med denne succes. Nej, nu ønsker man et motel midt i den succes man allerede har skabt. Desværre er bebyggelse og udnyttelse af både havne- og kaserneområdet nærmest blevet et mantra. 
Men man glemmer nok, midt i begejstringen, hvad det er der skaber dette unikke miljø. Det er jo netop originalitet.

At Slesvigsk Parti ser et stort potentiale i kaserneområdet, lukker jo op for en glidebane ledende frem til al slags byggeri overalt omkring de gamle bygninger og deraf følgende trafikal belastning. Bevares, vi ved godt, at når denne brofaste konstellation får en fiks ide, så er det formentlig umuligt at argumentere dem fra tanken igen.  Men omvendt skal de ikke heller ikke bagefter påstå, at der ikke var betænkeligheder blandt borgerne. Vi har et unikt område der både fortæller en meget væsentlig del af byens historie, og samtidig består af en flot og majestætisk bygningsmasse. Bygningerne fortæller også, hvordan det med respekt og omtanke lykkedes at bevare bygningerne og på fornem vis give dem nutidigt liv.

Fælleslisten har intet imod et billigt motel, som der formentlig er god brug for. Men hvorfor bygge et relativt lille motel, 32 værelser lyder jo ikke af meget, i centrum af byen? Der kunne rimeligvis findes masser af andre områder i periferien hvor det kunne fungere endnu bedre.  Områder med yderligere udviklingsmuligheder, bedre trafikale forhold og større frihed til både at opføre og drive et sådant motel. Dette var jo netop en god mulighed for at få både turister og arbejdspladser ud af Sønderborg. Lad nu byen vokse udad i stedet for indad og lad centrum, havnen, kasernen og alle de andre lokale miljøer få en tiltrængt pause.   

Søren Østergaard, Fælleslisten, Nordborgvej 117, 6130 Nordborg

 

Mehr lesen

Leserbrief

Bürgermeister Erik Lauritzen und „FH Kommuneudvalg Sønderborg“
„Kommunale öffentliche Wohlfahrtssystem ist unterfinanziert“

Leserbrief

Stephan Kleinschmidt
„Sonderburg als kinderfreundliche Stadt und Kommune“

Leserbrief

John Brandt
„Rechtspopulismus in Europa eine Gefahr für Vielfalt“

Leserbeitrag

Gerner Petersen
„Æret være Erwins minde“