Leserbrief

„Venstre: Bedre Ambulanceberedskab i Haderslev Kommune“

Venstre: Bedre Ambulanceberedskab i Haderslev Kommune

Venstre: Bedre Ambulanceberedskab i Haderslev Kommune

Allan Emiliussen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Allan Emiliussen, Mitglied im Regionsrat, freut sich darüber, dass es unter anderem mithilfe des Notfallwagens in Christiansfeld gelungen ist, die Reaktionszeiten in Notfällen wesentlich zu verbessern.

Dele af Haderslev Kommune og 6100 Haderslev i særdeleshed har i en årrække været udfordret med responstider på de såkaldte A-kørsler, som er udrykninger med blink og horn ved akut og livstruende sygdom eller ved tilskadekomst og trussel på førligheden. Også bl.a. 6510 Gram har været udfordret i eksempelvis 2022.

Region Syddanmark har som servicemål, at 95% af A-kørslerne skal søges nået inden for 15 minutter! Fra at ligge i bunden i Sønderjylland er vi nu med helt fremme med gode responstider. I 6100 Haderslev er første sundhedsprofessionelle bil på stedet nu fremme i 99,4 % af tilfældene for 2. kvartal i 2023.

Blot få måneder før lå den på 94,2%. For 6500 Vojens ligger tallet på 99,3 %. For 6510 Gram og 6541 Bevtoft ligger tallet på 100 %. Kun 6560 Sommersted ligger på 94,7 % og dermed alligevel meget tæt på servicemålet.

Det er markante forbedringer. Årsagen er den nye akutbil med station i Christiansfeld og fremskudt base på Falck-stationen i Haderslev.
Det var noget, jeg arbejdede for i udvalget, at vi fik den fleksible model.

Når de to ambulancer i Haderslev er på hjul, skal akutbilen i Christiansfeld køres til Haderslev. Den nye akutbil hjælper således dels et stort opland nordpå – og den fremskudte løsning dels centrale dele af vores kommune med stor befolkningstæthed.

Borgerne kan således nu være meget mere trygge ved vores præhospitale beredskab som jeg vil glæde mig til at følge fremover. Næste opgave bliver at forbedre situationen ved Nr. Nebel på Vestkysten. Men det er en anden sag. Nu er der også skabt tryghed på vores kanter.

Medlem af regionsrådet for Venstre,
Næstformand for Præhospitalsudvalget,
Allan Emiliussen,
Kærsangervej 36,
HaderslevMehr lesen

Leserbrief

Meinung
Holger Eskildsen
„Haderslev lever ikke op til at være en grøn kommune!“

Leserbrief

Meinung
Eric Vesterlund
„STRESS – et nyt samfundsproblem?“

Leserbrief

Meinung
Sina Brandt
„Unsere Chancen gehen mit MOK“

Leserbeitrag

Pastor Jonathan von der Hardt
Jonathan von der Hardt Pastor
„Pilgertag bei der Nordschleswigschen Gemeinde“

Leserbrief

Meinung
Rikke og Lasse Weng-Ludvigsen
„Det stolte skib, der endte som den synkende skude? “