Leserbrief

„Odinsgården: Offener Brief an Bürgermeister“

Odinsgården: Offener Brief an Bürgermeister

Odinsgården: Offener Brief an Bürgermeister

Henrik Rønnow
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

In einem offenen Brief an Haderslebens Bürgermeister Mads Skau (Venstre) appelliert der sozialdemokratische Gruppenvorsitzende Henrik Rønnow dafür, dass im Fall des Betreuungsangebotes „Odinsgården“ an einer politischen Lösung gearbeitet wird, die von einer breiten Mehrheit im Kommunalparlament mitgetragen wird.

Kære Mads,

i den socialdemokratiske gruppe følger vi med stor interesse udviklingen i sagen om Odinsgården. Vi får naturligvis primært informationer gennem vores to medlemmer af Social- og Handicapudvalget, Lone Ravn og Bo Morthorst Rasmussen, men vi følger også den omfattende omtale i medierne.

Den 5. december 2023 besluttede et flertal i Social- og Handicapudvalget bestående af Venstre, Det Konservative Folkeparti og SF, at dele af Odinsgården skal udliciteres. Lone Ravn og Bo Morthorst Rasmussen stemte imod, idet de ikke ønsker Odinsgården udliciteret. Den holdning deler de øvrige medlemmer af den socialdemokratiske kommunalbestyrelsesgruppe.

På baggrund af tilkendegivelser fra flere borgerlige politikere og på baggrund af en række artikler i JydskeVestkysten, er der meget, der tyder på, at der i den samlede kommunalbestyrelse ikke er et flertal for udlicitering.

Vi ved, du har haft samtaler med politikere udenfor fagudvalget. Politikere, der ønsker en anden løsning end udbud. Vi opfordrer dig derfor til at tage en drøftelse med samtlige partier for at få afdækket, hvorvidt der er et flertal for udlicitering af Odinsgården eller ej. Vi opfordrer dig samtidig til at arbejde for, at alle forslag til løsning af udfordringerne bliver behandlet i fagudvalget.

Det tjener intet formål, at fagudvalget arbejder i en retning, der måske senere viser sig ikke at være opbakning til i den samlede kommunalbestyrelse samtidig med, at der blandt politikere udenfor udvalget arbejdes for andre løsninger.

Der er behov for, at alle kræfter samles for at forbedre forholdene på Odinsgården her og nu.

Fra socialdemokratisk side opfordrer vi til, at der i videst muligt omfang arbejdes på en løsning med bred politisk opbakning. Det skylder vi beboerne, deres pårørende og medarbejderne.


Henrik Rønnow,
Formand for den socialdemokratiske gruppe i Haderslev Kommunalbestyrelse
,
2. viceborgmester – Formand for Børne- og Familieudvalget
,
Medlem af Økonomiudvalget samt Vækst- og Udviklingsudvalget

 

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Henrik Rønnow
„Hilsen til forårssolen“

Leserbrief

Meinung
Henrik Rønnow
„Tillid og troværdighed“

Leserbrief

Meinung
Jørgen Holstener Larsen
„Juristische Untersuchung – ein demokratisches Problem“

Leserbrief

Meinung
Svend Brandt
„Dansen om den varme grød“