Nachruf

„Vi har mistet en stor personlighed“

Vi har mistet en stor personlighed

Vi har mistet en stor personlighed

Holger Eskildsen
Hadersleben/Haderslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Holger Eskildsen würdigt Lasse Petersen als einen Menschen mit großem Herzen, der sich sehr für das Allgemeinwohl engagiert hat.

Vi har mistet en stor personlighed. En varm ven med et meget stort hjerte. Lasse Petersen, Nørregade 29, er ikke blandt os længere.

Lasse har altid været der for familien, men samtidig altid haft overskud til at være aktiv medspiller i samfundet for medborgernes skyld, fordi han har haft en klar holdning til samfundet. Lasse var den der fik ting til at ske.

Det ville være for omfattende at nævne alt, hvad Lasse har involveret sig i.

Vi er nogen som har kendt Lasse siden Guxe og Lasse flyttede i kollektiv, Ørby 6.

I Vonsbæk var Lasse bl.a. aktiv i Skolebestyrelsen, skolekommissionen, Lokalhistorisk Forening, Borgerforeningen, S-Band, Vonsbækbladet, i udgivelse af diverse rapporter om udvikling af skole, lokalsamfund, børnehave, Videofilmen: HELP Vonsbæk og meget mere.

I Haderslev er Lasse nok mest kendt som Lille røde Lasse fra Kløften. Tilnavnet fik han både p.g.a. sin politiske holdning og sin røde Kløften jakke.

Lasse brændte for musikken og kunsten – begge dele betød, ud over familien, uendeligt meget for ham. Man ser det tydeligt i lejligheden Nørregade 29, som er fyldt med skulpturer, billeder, malerier og musikinstrumenter. Huset rummede også Berkwills atelier, indtil Berkwills død.

Men kunne simpelthen ikke undgå at blive grebet af Lasses mange projekter.

Tænk blot på kunstprojekterne i 2019: Sommerfuglene, som blev skabt af skolelever, venner og kunstnerne Felix og Bruno.

2020: Ænderne som igen blev malet af skolelever, samt arrangeret og udsat af venner samt Felix og Bruno Ænderne kom i løbet af 2020 rundt i flere hjørner af kommunen. De sidste ænder, der stadig er i vandet, kan ses ved Møllestrømmen. Ænderne skal endvidere en tur til Hobro den 28. maj til en stor kunstudstilling af Bruno. Sommerfuglene kan stadig ses i Det røde vandtårn.

Lasse var i fuld gang med kunstprojekter til de næste 3 år. Projekter, som han har fået op at stå samtidig med at han har været syg.

Inden sygdommen brød igennem, var Lasse fysisk aktiv i strabadserende udenlandsrejser med nordjyske venner, i dagligdagen med traveture med Guxe og ugentlig med torsdagsvenner som cyklede og travede inden den gode torsdagsfrokost.

Som Lasse selv sagde: Jeg er ikke bange for at dø, jeg har bare ikke tid til det. Jeg har haft et godt liv, men der er så meget, jeg mangler at lave sammen med vennerne. Men I må love mig, at I ikke sørger, når jeg dør, men hygge jer sammen med god musik og hvad dertil hører.

På Torsdagsbevægelsens vegne
Holger Eskildsen

Mehr lesen

Leserbrief

Meinung
Svend Brandt
„Dansen om den varme grød“

Leserbrief

Meinung
Frank Truelsen
„Har Kommunalbestyrelsen i Haderslev opgivet at bestyre?“

Leserbrief

Meinung
Christel Petersson
„Zweisprachige Ortsschilder: Die Zeit ist reif!“

Leserbrief

Meinung
Henrik Rønnow
„Odinsgården: Offener Brief an Bürgermeister“