Leserbrief

„Vil Hallmann med til afstemningsfest den 10. februar 2024?“

Vil Hallmann med til afstemningsfest den 10. februar 2024?

Vil Hallmann med til afstemningsfest den 10. februar 2024?

Helge Poulsen
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Helge Poulsen möchte Sekretariatsleiter Harro Hallmann einladen, an den Abstimmungsfeierlichkeiten (afstemningsfest) teilzunehmen und fordert ihn auf, seine falschen Eindrücke zu revidieren. Anders als behauptet, enthalten die „Hymnen Sønderjyllands“ keine antideutschen Untertöne.

Nu nærmer sig datoen for sønderjydernes årlige afstemningsfest den 10. februar. Den afholdes mange forskellige steder, og jeg har i årevis som så mange andre været fast inventar ved denne fantastiske og emotionelle begivenhed.

Jeg vil hermed invitere Harro Hallmann til at deltage.Jeg dækker med glæde alle udgifter. Baggrunden for dette indlæg er, at den gode Harro desværre kom for skade at påstå, at de sønderjyske nationalsange indeholder antityske undertoner, hvilket er faktuelt forkert, da de er antiprøjsiske.

Bevismateriale for Harros udsagn findes i et af de sidste tillæg „WIR“ i den gamle papiravis. Man kan i sit stille sind undre sig over, at en sekretariatschef, der endda bor i de dansksindede sønderjyders højborg Haderslev, kan fremsætte slige påstande. Afstemningsfesterne har ikke en pind at gøre med tyskere, ej heller med det tyske mindretal, som slet ikke eksisterede, da sangene ble skrevet.

Men man må bære over med Harro og blot opfordre ham til at få revideret sine forkerte indtryk. Vi sidder altså ikke som en slags pendant til de „hjemstavnsfordrevne“ og soler os naivt i egen selvforherligelse.

Intet arrangement kan måle sig med det, der afholdes på kære Folkehjem i Aabenraa. Her vil Harro på vej mod Kongesalen, hvor festen afholdes, mærke historiens vingesus, når han passerer den historiske balkon, hvorfra H. P. Hanssen meddelte folkemængden, at drømme, længsler og håb kunne blive til virkelighed gennem løsrivelse fra en kultur, hvor de dansksindede ikke hørte hjemme.

Jeg er sikker på, at det vil blive en personlig og storslået oplevelse for Harro at deltage, Stemningen og glæden ved disse afstemningsfester kan bestemt gøre selv en hardliner blød om hjertet. Mon ikke Harro efter sin deltagelse er så opstemt, at han som noget helt naturligt vil delagtiggøre avisens læsere i de oplevelser og sanseindtryk, han fik ved at deltage i en afstemningsfest? Jeg glæder mig allerede nu til at læse hans kommentarer.

In einer ersten Version wurden im Anreißer sønderjyske nationalsange fälschlicherweise mit südjütische Nationalhymnen übersetzt. Für den Fehler bitten wir um Entschuldigung. Die Redaktion.

Mehr lesen

Leserbrief

Antje Beckmann, Elke und Herbert Delfs
„Horups Hotelträume …“

Leserbrief

Meinung
Allan Søgaard-Andersen
„Bekymret for det ekstreme højre“

Leserbrief

Meinung
Uwe Lindholdt
„Natur und Klima können Hand in Hand gehen“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Sundhedsvæsenet i krise“

Leitartikel

Marle Liebelt Portraitfoto
Marle Liebelt Hauptredaktion
„Sexismus in der Minderheit: Menschen wie Maike Minor brauchen Rückhalt“

Kulturkommentar

Claudia Knauer
Claudia Knauer
„Zwischen onboarding und claims“