Leserbrief

„Til kamp for drikkevandet“

Til kamp for drikkevandet

Til kamp for drikkevandet

Nils Sjøberg
Nils Sjøberg
Kolding
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Nils Sjøberg beklagt, dass vonseiten der Regierung nichts unternommen wurde, um das Grundwasser und die Umwelt von den krebserregenden Substanzen PFOS und PFAS zu schützen.

Som borger ville jeg ønske at miljøminister Magnus Heunicke tog opgaven med at redde vores drikkevand lige så seriøst, som han i de seneste dage har taget sin opgave med at blive hjemme fra Indien for at stemme for en fjernelse af Store Bededag. 

Det er desværre ikke tilfældet. 

For der er intet sket fra regeringens side for at redde vores grundvand og miljø fra de kræftfremkaldende stoffer PFOS og PFAS. 

Således kom det kort før jul frem, at situationen med stofferne, som skader vores immunforsvar, øger risikoen for kræft, ufrivillig abort og giver hormonforstyrrelser, er langt værre end først antaget.

Derfor er det helt afgørende, at regeringen og Folketinget nu for alvor går aktivt ind i arbejdet for at redde vores grundvand og miljø. 

Alligevel er der intet sket.

Den danske regering behøver ikke at vente på, at EU får etableret et forbud mod brug af PFOS og PFAS. 
Regeringen og Folketinget  kan ligesom flere andre lande udstede et forbud mod brug af PFOS og PFAS uden at bryde med EU's regler.  

Udover at forbyde de svært nedbrydelige stoffer, der bliver brugt i tøj, sko, mademballage og plejeprodukter, bør regeringen og Folketinget også sikre de områder, hvor der er grundvand. 

Således skal alle de arealer hvor der indvindes drikkevand friholdes fra sprøjtegifte. Det har en stor del af landbruget allerede vist sig positive overfor i et fælles oplæg med Naturfredningsforeningen. 

Det er klart, at det vil koste at opkøbe de arealer, hvorunder der er grundvand. Men det er helt afgørende at regeringen og Folketinget gør det NU, hvis vi vil gøre os bare et beskedent håb om at sikre rent drikkevand både for os selv og vores efterkommere. 

Nils Sjøberg 
Tidligere medlem af Folketinget, 1. suppleant til regionsrådet i Syddanmark og folketingskandidat Radikale Venstre, Rytterknægten 6, Kolding

Mehr lesen

Leserinnenbrief

Meinung
Signe Bekker Dhiman
„Aktivitäten schaffen, die uns vom Bildschirm wegbringen“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Ønskes: Et Danmark i balance!“

Leserbrief

Antje Beckmann, Elke und Herbert Delfs
„Horups Hotelträume …“

Leserbrief

Meinung
Allan Søgaard-Andersen
„Bekymret for det ekstreme højre“

Voices – Minderheiten weltweit

Jan Diedrichsen
Jan Diedrichsen
„Die Sorben und die AfD: Ein notwendiger Widerstand“

Leserbrief

Meinung
Ulrik Ortiz Ramussen
„Stort rykind på Skarrev- og Loddenhøj camping over Pinsen“