Leserbrief

„Sluk mikrofonen for krigsgale Fogh“

Sluk mikrofonen for krigsgale Fogh

Sluk mikrofonen for krigsgale Fogh

Jesper Petersen
Haslev
Zuletzt aktualisiert um:

Diesen Artikel vorlesen lassen.

Wenn der 3. Weltkrieg ausbricht, ist es ein kleiner Trost für alle, die um Sinn und Gerechtigkeit in der Welt ringen, dass nicht nur der böse Putin und Russland daran schuld sein werden, sondern ebenso sehr unsere eigene hier im Westen, schreibt Journalist Jesper Petersen in seinem Leserbrief. Dabei kritisiert er besonders Anders Fogh Rasmussen.

Danmarks Radio holdt 23. februar mikrofon for Anders Fogh Rasmussen og hans ekstremistiske krigssynspunkter. Som f.eks. at Vesten bør levere langstrækkende missiler til Ukraine, der kan ramme inde i Rusland. DRs videreformidling af Foghs krigspropaganda, der faldt sammen med regeringens lovning på militærhjælp til Ukraine yderligere 10 år frem, og Mette Frederiksens overraskelsesstatsbesøg i Kiev, er både dårlig journalistik samt en etisk og samfundsmæssig falliterklæring. Desværre over en bred kam blevet reglen fremfor undtagelsen. 

Foghs begejstring for krig er ikke ny. Som statsminister var han øverste chef, da Danmark for 21 år siden tilsluttede sig USAs og Storbritanniens krig mod Irak. I strid med folkeretten og baseret på løgn og bedrag. Og med død og enorme lidelse til følge for millioner af civile. Helt frem til nu. 

I 2011 var Fogh generalsekretær for Nato, da militæralliancen blev (mis)brugt til at fjerne en mangeårig sten i skoen på Vestens gamle koloni- og oliemagter, Gaddafis Libyen. 

Se via link herunder Aljazeera’s Mehdi Hasan trække bukserne af Fogh i programmet UpFront for Natos katastrofale ødelæggelsen af Libyen, der på 13. år har destabiliseret hele Nordafrika og bl.a. betydet en uendelig strøm af bådflygtninge til Europa via Middelhavet:
https://www.youtube.com/watch?v=AZHB28DnXYU

Faktisk er det ikke nyt at Fogh opfordrer til krig mod Rusland, verdens største atommagt. Lige efter Rusland angreb på Ukraine for to år siden brugte TV-stationen Aljazeera i flere uger analyser fra ansatte i Anders Fogh Rasmussens Internationale forretningsfikserede tænketank „Rasmussen Global“. 

Indtil Fogh selv var på en dag live, hvor han - ligesom en vis anden kendt europæisk krigsgalning - plæderede for en total krig med Rusland. „Nato kan easily smash the Russian military“, lød det ordret med karakteristisk østjysk accent. 

Jeg har til min personlige glæde ikke siden set hverken Fogh eller  „Rasmussen Global“ på Aljazeera. Men Fogh er nu desværre dukket op i danske medier med sin vanvittige appel om meget mere krig.

Hvis 3. – og med sikkerhed den sidste – Verdenskrig bryder ud, så er det en lille trøst for alle der har svært ved at finde mening og retfærdighed i verden, at det i så fald ikke bare er onde Putin og Ruslands skyld. Men i lige så høj grad vores egen her i Vesten. Bl.a. fordi vi valgte, at give folk som Anders Fogh. George W. Bush, Tony Blair m.fl. en magt og indflydelse de ikke havde menneskelige kompetencer til at bestride.

Die in diesem Leserinnen- oder Leserbrief vorgebrachten Inhalte wurden nicht von der Redaktion auf ihre Richtigkeit überprüft. Sie spiegeln die Meinung der Autorin oder des Autors wider und repräsentieren nicht die Haltung des „Nordschleswigers“.

Mehr lesen

Leserbrief

Antje Beckmann, Elke und Herbert Delfs
„Horups Hotelträume …“

Leserbrief

Meinung
Allan Søgaard-Andersen
„Bekymret for det ekstreme højre“

Leserbrief

Meinung
Uwe Lindholdt
„Natur und Klima können Hand in Hand gehen“

Leserbrief

Meinung
Jan Køpke Christensen
„Sundhedsvæsenet i krise“

Kulturkommentar

Claudia Knauer
Claudia Knauer
„Zwischen onboarding und claims“